Sport: Tarvas pääses mudast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva välismängijast pallur Titi Spasojevic (nr 4) oli viimases kodumängus 36 punktiga kindel üleplatsimees. Kalev/Cramoga heideldes (pildil) jäi tema arvele 16 punkti.
Rakvere Tarva välismängijast pallur Titi Spasojevic (nr 4) oli viimases kodumängus 36 punktiga kindel üleplatsimees. Kalev/Cramoga heideldes (pildil) jäi tema arvele 16 punkti. Foto: Arvet Mägi

BC Rakvere Tarva meeskonna musta mängudeseeria lõpetas kolmapäevane mäng kodusaalis, kus alistati TTÜ KK võistkond veenva tulemusega 105:71.

Ühtlasi revanšeeris ligi viiesaja korvpallisõbra pilgu all avaminutitest peale mängu dikteerima asunud BC Rakvere Tarvas Tallinna tehnikaülikooli tudengitelt varem saadud napi kaotuse.

Mängu alguses demonstreeris oma head viskekätt Tarva mängija James Allen, kostitades külalisi kolmeste ja lähivisetega. Avaveerandaja teisel poolel tõi mängu murrangu Mario Luige soolo, mille jooksul vahetusest sekkunud mängujuht tabas kolmese, tegi vaheltlõike ja kiirrünnaku ning tabas veel ühe viske. Veerandaja lõpuks juhtis Tarvas 30:20.

Oluline kohtumine

Teisel veerandikul vähendas TTÜ korvpalliklubi vahet, ent kuus minutit enne poolajale minekut tegi Tarvas väikese vahespurdi Titi Spasojevici ja James Alleni vedamisel ning kaks minutit hiljem juhtis Tarvas juba 41:27. Poolajale mindi eduseisul 50:36.

Teise poolaja algul üritasid tudengid vahet küll vähendada, aga eriti hästi see ei õnnestunud. Erilises hoos Titi Spasojevici vedamisel tegi Tarvas kolmanda veerandaja keskel seisuks 65:45, seejärel jätkus küllaltki lahtine mäng ning võistkonnad tabasid nii lähedalt kui kaugelt. Kolmanda veerandaja lõpuks seisid tablool Rakvere eduks numbrid 73:58.

Viimasel veerandajal näitas Tarvas ilusat ründavat korvpalli ja kaitses suudeti TTÜ mängijaid edukalt pidurdada. Tarva kiirrünnakud kasvatasid vahet veelgi ja peatreener Andres Sõber lubas platsile needki pallurid, kes muidu pingil istuvad. TTÜ ei suutnud ka Tarva vahetusmeeste vastu suurt midagi teha ja nii kujunes lõppseisuks BC Rakvere Tarva selle hooaja suurim võit 105:71.

“See oli meeskonnale väga oluline kohtumine, sest kui me selle oleks kaotanud, siis oleksime ikka väga mudas,” tunnistas Andres Sõber võitu kommenteerides. “Mul on hea meel, et minu poisid ei murdunud ja kõigile tuli taas hea mängutunne sisse.”

Rakvere meeskonna parimaks ja kogu kohtumise üleplatsimeheks oli Titi Spasojevic 36 punkti ja 14 lauapalliga. Andre Pärn lisas 15 ning Timo Eichfuss ja James Allen 14 punkti. Allen võttis ka 10 lauapalli. Oma parima mängu sel hooajal tegi Mario Luik, kes viskas kaheksa punkti ja andis neli korvisöötu. Pärn ja Allen tegid võrdselt viis resultatiivset söötu.

Neli mängu nädalas

SEB KMLi turniiritabelis endiselt kaheksandal kohal asuval Rakvere Tarva meeskonnal seisab ees raske nädal, sest peetakse koguni neli kohtumist. Otsa teeb lahti mäng Pärnus sealse KK Pärnu/Catwees võistkonnaga laupäeval, 1. detsembril. Kell 19 algavast kohtumisest teeb ülekande ka telekanal Kalev Sport.

Kolmapäeval, 5. detsembril on Tartus vastaseks Fausto-Tartu Kalev, reedel, 7. detsembril kell 19 võõrustatakse kodusaalis Valga Welg meeskonda ning päev hiljem kohtutakse Triobet/Dalkiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles