Väike-Maarjas tassiti naisi

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Uusorg ja Inga Klauson olid laupäeval vabastiilis naisekandmises võitmatud. Edu saatis neid ka mullu.
Madis Uusorg ja Inga Klauson olid laupäeval vabastiilis naisekandmises võitmatud. Edu saatis neid ka mullu. Foto: Eva Klaas

Laupäeval peeti Väike-Maarjas Eesti esivõistlused naisekandmises, põhidistantsi võitsid Madis Uusorg ja Inga Klauson, kes on selle ala tipus olnud juba aastaid.

Juba üheteistkümnendad naisekandmise võistlused tõid huvilisi kokku nii Virumaalt kui ka Tallinnast, Tartust ja Võrumaalt ning üle lahe Soomestki.

Ühelt poolt on tegemist raske ja osavust nõudva spordialaga ning nii mõnigi võistlustulle asunud paar tunnistas, et on ettevõtmise tarvis spetsiaalselt mitu kuud treeninud, teisalt on tegemist meelelahutusliku ettevõtmisega.

Vabastiilis naisekandmises, mis toimus 253,5 meetri pikkusel rajal, ei olnud tänavu 17 paari seas vastast Madis Uusorgile ja Inga Klausonile, kellel kulus distantsi läbimiseks ainsatena aega alla minuti - 58,30. Paar oli sellel võistlusalal võidukas ka mullu.

Täpselt minutiga läbisid raja teiseks tulnud soomlased Taisto Miettinen ja Kristina Haapanen, kes edestasid ülinapilt, alla sekundi, Alar Vooglat ja Kristi Viltropit Tallinnast.

Sprindis - vaid 60meetrisel distantsil - olid 14 paari seas edukad Alar Voogla ja Kristi Viltrop, kes läbisid distantsi 14,83 sekundiga, mis on senine rajarekord.

Teisele kohale platseerusid Mauri Zahkna ja Merlin Linnusaar Tallinnast, jättes kolmandaks Taisto Miettineni ja Kristina Haapaneni.

Mullu võistluskavva lisandunud maratonidistantsi, mille pikkuseks on 1276 meetrit, võitsid Priit Ailt ja Karina Kongi Tartust 6.25,7ga, olles paremad Alar Vooglast ja Kristi Viltropist. Palmse-Kadrina paaril Priit Randmanil ja Anna-Liisa Kuslapil õnnestus tuua üks auhinnaline koht - kolmas - ka Lääne-Virumaale.

Ühe alana võisteldi ka võistkondlikus naisekandmises, kus kolm meest pidid tassima kordamööda ühte naist. Võidu noppis mitmendat aastat järjest võidukas olnud võistkond Sõbrad Tallinnast. Väike-Maarja võistkond (Hans Kruusamägi, Raul Veia, Vladimir Tšurkin, Siret Kotka), platseerus viimasele, neljandale kohale.

Vabastiili, maratoni ja võistkonnavõistluse võitjad sõidavad 5. juulil naisekandmise MMile Soome.

Pärast naisekandmisvõistlust jätkus huvitavat tegevust ka lastele, kes said veetakistusel kummipaadiga aerutamist proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles