Sport: Tarvas võitles, kuid jäi meistrile alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool/Rocki pallurid (mustas) vaatavad pealt, kuidas Tarva noor pallur Karl Vimberg palli korvi upitab.
Tartu Ülikool/Rocki pallurid (mustas) vaatavad pealt, kuidas Tarva noor pallur Karl Vimberg palli korvi upitab. Foto: Vello Taimre

Rakvere Tarva pallurid kostitasid kodusaalis mullust Eesti meistrit Tartu ülikool/Rocki kõva lahinguga, kuid kohtumist kontrollinud tartlased võtsid siiski 91:72 (45:35) võidu.

SEB korvpalli meistriliiga reedest kohtumist Rakvere Tarva ja valitseva meistri Tartu ülikool/Rocki vahel oli Rakvere spordihallis vaatamas rekordarv huvilisi.

Kodupublikul ei tulnud kõrgest klassist vastasega rinda pistnud lemmikute pärast silmi peita: võitlust ja võidutahet oli rakverlaste poolel küllaga.

Küllaltki närviliseks kujunenud kohtumise avaveerandaja võitis Rock suuresti tänu veerandaja keskel tehtud 11:2 spurdile. Teise neljandiku algul teenis oma neljanda vea Tarva mängujuht Sven Pugonen, ent Priit Sillandi ja Kristo Saage hea tegutsemine ei lasknud Rocki liiga kaugele eest ära ja avapoolaja lõpuks oli tablool seis 35:45.

Vahe vähenes

Teist mängupoolt alustas võitlushimulisemalt Tarvas, vahe vähenes kuuele punktile. Seejärel haaras Rock mängu enda kätte ja suurendas vahe taas kahekohaliseks. Järjepanu proovisid mõlemad meeskonnad täpsust kolmepunktijoone tagant, õnnestunumalt tegid seda külalised, kes kolmanda veerandaja lõpuks kasvatasid edu 59:47-le.

Viimasel veerandajal hoidsid Rocki teise viisiku mehed eesotsas suvel Tartusse mängima siirdunud Tarva kasvandiku Timo Eicfussiga kindlalt mänguohje enda käes ja närviliselt alanud kohtumise lõpuminutid olid lahtise korvpalli päralt.

Rakvere poolelt kasvatas skoori Kristo Saage, heade mõtete linna poolt vastas Timo Eichfuss, ilusaid momente pakkus Kristjan Kitsing. Kohtumise lõppedes seisid tablool tartlaste võitu tähistavad numbrid 91:72.

Rakveret vedas alt visketabavus: 21-st teele läkitatud kaugviskest läbis korvivõrgu vaid seitse. Rockile jäädi kõvasti alla ka lauavõitluses (Rockil 42, Tarval 27). Samas oli tartlastel aga rohkem pallikaotusi (20:14).

Kaitsetööga rahul

Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber jäi kaotusest hoolimata rahule oma meeste kaitsemänguga. “Lõpus läks vahe vähe suuremaks, aga enamiku kohtumisest mängisime kaitses väga hästi,” tunnustas Sõber.

“Kui sellist kaitset suudame teinegi kord mängida ja seesugused visked, mis täna mööda läksid, sisse visata, siis suudame vastu astuda kõikidele meeskondadele,” oli peatreener optimistlik.

Tarva parimana ja üleplatsimehena viskas Kristo Saage 21 punkti, kuid seda üsna kesise tabavusprotsendi juures. Priit Sillandi saagiks jäi selles mängus 17 punkti ja viis lauapalli, Jesper Parve tõi Rakverele 14 punkti.

Rocki poolel viskas parimana Timo Eichfuss oma eelmise koduklubi vastu 15 punkti, Tanoka Beard ja Giorgi Tsintsadze kumbki 12 punkti.

Tarvas peab oma järgmise mängu 21. novembril Pirital Tallinna Kaleviga. Järgmine kodumäng on 28. novembril, siis on vastaseks SK Kuremaa. Kohtumine algab Rakvere spordihallis kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles