Maakonnas seiskus töötute arvu kasv

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Elmo Riig / Sakala

Töötukassa andmetel oli Lääne-Virumaal neljapäevase seisuga 4142 (nädal varem 4142) registreeritud töötut, viimase nädala jooksul lisandus neid 58, sh 11 koondatut.


Arvestades töötuna arvele ja arvelt maha võtnute arvu jäi ametlike töötute arv samale tasemele.



Kokku elab statistikaameti andmetel Lääne-Virumaal 29 400 tööealist, kusjuures tööealisteks peetakse inimesi 16. eluaastast pensionieani.



Eestis tervikuna on statistika järgi 158 töötut vähem (uusi töötuid registreerus 1715) kui nädal tagasi, nüüd on töötukassas töötuid arvel 95 086, mis moodustab 14,6 protsenti tööealisest elanikkonnast.



Lääne-Virumaal on selle statistika järgi töötuid 14,1 protsenti. Ida-Virumaal on töötuid üle kahekümne protsendi: seal on tööealistest end töötuna arvele võtnud 20,9%.



Sellele on kõige lähemal Põlvamaa, kus töötuid on 17,3% ja Võrumaa, kus see arv on 17,2. Kõige vähem on töötuid jätkuvalt Jõgevamaal, kus on ennast töötukassas registreerinud 9,5% tööealisest elanikkonnast.



Töötukassa pakub töötutele 2235 töökohta, neist on 1790 Eestis. Enim pakutakse tööd müüjatele ja müügiesindajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles