Töötute arv vähenes Lääne-Virumaal 51 inimese võrra

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Töötukassa andmetel oli Lääne-Virumaal neljapäevase seisuga 4091 (nädal varem 4142) registreeritud töötut, viimase nädala jooksul lisandus neid 59, sh 16 koondatut. Arvestades töötuna arvele ja arvelt maha võtnute arvu, vähenes ametlikult registreeritud töötute arv 51 inimese võrra.


Kokku elab statistikaameti andmetel Lääne-Virumaal 29 400 tööealist, kusjuures tööealisteks peetakse inimesi 16. eluaastast pensionieani.

Eestis tervikuna on statistika järgi 633 töötut vähem (uusi töötuid registreerus 1832) kui nädal tagasi, nüüd on töötukassas töötuid arvel 94 453, mis moodustab 14,5 protsenti tööealisest elanikkonnast.

Lääne-Virumaal on selle statistika järgi töötuid 13,9 protsenti. Ida-Virumaal on töötuid üle kahekümne protsendi. Kõige vähem on töötuid jätkuvalt Jõgevamaal, kus on ennast töötukassas registreerinud 9,3% tööealisest elanikkonnast.

Töötukassa pakub töötutele 2344 töökohta, neist on 1805 Eestis. Enim pakutakse tööd müüjatele ja müügiesindajatele. Arvestades lähenevat suveperioodi, on tõusnud nõudlus ka kokkade, ettekandjate ja baarmenite järele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles