Laekvere lasteaia ehituseks läheb juunis

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Laasi sõnul suveks lasteaed ehitustöödeks küll suletakse, kuid sügisest alates saab töid organiseerida nii, et mudilased saavad lasteaias edasi käia.
Aarne Laasi sõnul suveks lasteaed ehitustöödeks küll suletakse, kuid sügisest alates saab töid organiseerida nii, et mudilased saavad lasteaias edasi käia. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Laekvere vallavalitsus tunnistas lasteaia renoveerimistööde tegija leidmiseks korraldatud riigihanke võitjaks Elinord Ehitus OÜ ja Facio Ehitus ASi ühispakkumise.



Pakkumise järgi lähevad Laekvere lasteaia ulatuslikud ümberehitustööd maksma 8 miljonit 269 000 krooni.


Vallavanem Aarne Laas ütles, et tegemist oli odavaima pakkumisega.


“Tegelikult kaalusime ka hinnalt järgmise pakkumise võitjaks tunnistamist, sest see polnud palju kallim ning oli muude tingimuste poolest parem ja usaldusväärsem, kuid loobusime sellest,” rääkis Laas.


Vallavanema sõnul peeti nõu nii juristide kui rahandusmi­nisteeriumi ametnikega. “Kuigi riigihanke seadus ütleb, et valida tuleb parim pakkumine, saab reaalsuses lähtuda vaid madalaimast hinnast, kui just ei suudeta tõestada, et tegemist on alapakkumisega,” nentis Laas.


Laas ütles, et kuigi vallavalitsust teeb ettevaatlikuks see, et aktsiaseltsi Facio Ehitus tehtavate tööde kvaliteedi ja tähtaegadest kinnipidamisega on olnud mitmel pool probleeme, loodetakse siiski heale koostööle.


“Nad on suutnud Eestis ka päris palju objekte õigeks ajaks ja korralikult valmis saada,” märkis Laas.


Laekvere lasteaia ümber­ehitus­töödega saab vallavanema sõnul alustada ilmselt juuni esimestel päevadel.


Renoveerimistööde käigus ehitatakse lasteaed peaaegu täielikult ümber. Suuremad tööd on katuse vahetus, uue vee- ja kanalisatsioonitorustiku ja küttesüsteemi paigaldamine, samuti ehitatakse uued seinad.


Pärast remonti tulevad lasteaiamajja kolm korralikku rühmaruumi ja apteek ning uue asutusena hakkab seal tegutsema ka päevakeskus.


Aarne Laas ütles, et suveks lasteaed suletakse, kuid sügisest alates saab töid organiseerida nii, et mudilased saavad aias edasi käia.


Kavade kohaselt peaks Laekvere lasteaia ümberehitustööd lõppema järgmise aasta alguses.


Ümberehitustöid saab teha tänu KOIT-kavast eraldatud rahale, millele lisandub ka valla omaosalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles