Laekvere valla suurim tööandja läks pankrotti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puittoodete valmistamine.
Puittoodete valmistamine. Foto: Teet Suur

Harju maakohus kuulutas eelmisel nädalal välja äriregistri andmetel Laekvere vallas tegutseva aktsiaseltsi Boxer Puidu Eksport pankroti ning määras pankrotihalduriks vandeadvokaat Terje Eipre.


Juba varem on Harju maakohus otsustanud arestida aktsiaseltsi arvelduskontod ning vallasvara.

ASi Boxer Puidu Eksport Laekvere osakond tegeles aiamajade tootmisega ning oli pik­­ka aega piirkonna suurim töö­andja. Parematel aegadel töötas seal enam kui sada inimest. Tõsisema inimeste koondamisega alustas ettevõte tänavuse aasta alguses.

Juhatuse liige Irina Rubt­so­va põhjendas veebruari lõpus inimeste koondamist tootmismahu vähenemisega kahe kolmandiku võrra. Jaanuaris ja veeb­ruaris lahkusid paljud töö­tajad ka omal soovil, sest ei saanud töötasu õigeaegselt kätte.

Laekvere vallavanem Aarne Laasi sõnul võis enne pankroti väljakuulutamist töötada puiduettevõttes umbes kolmkümmend inimest, kuid ametlikke andmeid tal ei ole.

Vallavanemani jõudnud info kohaselt ei ole sealt lahkuma pidanud inimesed lõpparvet kätte saanud.

Lisaks Laekvere tehasele kuu­lusid 1993. aastal asutatud ettevõttele veel tootmisüksused Tamsalus ja Lõuna-Eestis Sirvastes, neist viima­ne suleti juba aasta alguses.

27. mai seisuga oli AS-i Boxer Puidu Eksport võlg ainuüksi maksu- ja tolliametile ligi 325 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles