Novembri lõpus oli sama palju töötuid kui praegu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Töötukassa andmetel oli Lääne-Virumaal neljapäevase seisuga 3518 (nädal varem 3580) registreeritud töötut, viimase nädala jooksul lisandus neid 68, sh 13 koondatut. Arvestades töötuna arvele ja arvelt maha võtnute arvu, vähenes ametlikult registreeritud töötute arv 62 võrra. Seega on töötukassas arvel olevate töötute arv langenud novembri lõpu tasemele, kui Lääne-Virumaa töötukassas oli 26. novembri seisuga arvel 3506 töötut.


Kokku elab statistikaameti andmetel Lääne-Virumaal 29 400 tööealist, kusjuures tööealisteks peetakse inimesi 16. eluaastast pensionieani.

Eestis tervikuna on statistika järgi 1423 töötut vähem (uusi töötuid registreerus 1580) kui nädal tagasi.

Nüüd on töötukassas töötuid arvel 82 661, mis moodustab 12,7 protsenti tööealisest elanikkonnast.

Lääne-Virumaal on selle statistika järgi töötuid 12%. Kõige rohkem, 19% on registreeritud töötuid Ida-Virumaal. Sellele on kõige lähemal Põlvamaa, kus töötuid on 15,2%.

Kõige vähem on töötuid jätkuvalt Jõgevamaal, kus on ennast töötukassas registreerinud 7,7% tööealisest elanikkonnast. Alla kümne protsendi langes ametlik töötus ka Tartumaal, kus nüüd on tööta 9,7% tööealisest elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles