Teatrifestival Baltoscandal alustas skandaaliga

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltoscandali avamine Rakvere keskväljakul.
Baltoscandali avamine Rakvere keskväljakul. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Baltoscandal avas end täna suurema kisa ja kärata, ent paljastades, et aktiivne festivali vastane kampaania oli teatrirahva peenelt välja mõeldud reklaamitrikk.


Rakvere linnaorkester puhus keskväljakul avatuks XI teatrifestivali Baltoscandal, ametlikud avasõnad lausus Rakvere teatri direktor Joonas Tartu.

Festivali kunstiline juht Priit Raud soovis nii vaatajatele kui ka esinejatele uudishimu, et leida enese jaoks midagi sealt, kust esmapilgul otsidagi ei oska.

Mulluse kombel tänavugi linnarahvast festivali tegemistesse kaasav Baltoscandal andis avamisel võimaluse teatritegemises osaleda kahel inimesel, kes liitusid avamist häirinud “protestijatega”.

Baltoscandali vastast protestikampaaniat vedanud linnakodanik Tamm oli juba pool tundi enne avatseremooniat plakatitega kohal ja laskis lindilt kõlada spetsiaalsel Baltoscandali vastasel laulul.

“Pean kahjuks tunnistama, et kaks nädalat aktiivset vastutöötamist ei ole vilja kandnud,” tõdes ta nukralt. Seejärel kuulutas mees kodanik Tamme saaga lõppenuks, rebis vuntsid eest ja lahkus. Maski alt paljastus Rakvere teatri näitleja Erni Kask.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles