Repliik: Kuidas harjuda euroga?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Haavajõe.
Kadri Haavajõe. Foto: Arvet Mägi

Alates 1. juulist peavad kaupade ja teenuste hinnad olema ära toodud nii kroonides kui eurodes. Parajalt segadust tekitab see ilmselt paljudele kaupmeestele ja teenusepakkujatele.


Ma ei oska öelda, oli see käik nüüd õige või vale, kuid puhtalt tarbija seisukohalt kaldun ma arvama, et mind see eurodega ei harjuta.

Pärast üht poeskäiku taipasin, et kuigi hinnad on eurodes ära toodud, ma lihtsalt ei jälgi neid. Sest need pole mulle praegu olulised. Ja ka kahe hinna kõrvutiolekust ei teki mul enda jaoks süsteemi, milline hind ühe või teise kauba või teenuse kohta on kallis või odav.

Omast kogemusest võin öelda, et ka pooleaastane viibimine Soomes ei harjutanud mind euroga – ikka tuli arvutada hind kroonidesse ja mõelda, kas ost on taskukohane, mõistliku hinnaga, soodne ...

Ma arvan, et harjumine uue rahaga algab ikka sel hetkel, kui hinnasiltidel eurode kõrval enam kroone ei seisa. Et tagantjärele kroonid eurode kõrval seisavad, on see-eest mõistlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles