Juhtkiri: Võõrad suled ja enda lipp

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere staadion.
Rakvere staadion. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Selles on enamasti kõik ühel meelel, et tänavused Euroopa meistrivõistlused kergejõustikus ebaõnnestusid Eesti jaoks täielikult. Me võime küll öelda, et Eesti on väike riik ning meil on raske suurtele vastu seista, kuid selge on see, et vähemalt ühte medalit siiski loodeti.


Meedia ja avalikkus riputas muidugi medali mõnedele meie sportlastele kaela juba enne võistlusi ning eks see vajutas ka tugeva pitseri sportlaste psüühikale.

Aga kus seda ei tehtaks, meenutagem või Inglismaad ja jalgpalli MMi.


Virumaa Teataja aga osutab ühele tendentsile, mida kindlasti paljud spordisõbrad läinud nädala jooksul teleri vahendusel ka tähele panid: hulk medaleid noppisid Euroopa esivõistlustel hoopis aafriklased.

Pjedestaalile astunud atleedid olid sageli teisest rahvusest ning oma uut kodumaad esindades ei osanud nad hümnigi kaasa laulda ega rahvuslipust lugu pidada. 

Vähemalt ühel puhul võis auringil võitja pea kohal näha hoopis teise riigi lipu ja see riik ei kuulu üldsegi mitte Euroopasse.


Nõnda ei pea me Eestis sugugi häbenema, sest meie võõraid sulgi ei kasutanud. Ja vägagi meeldiv on kuulata, kuidas sinimustvalge li­pu all võitlevad vene rahvusest sportlased püüd­likult eesti keeles intervjuusid annavad.

Aga kui trend nõuab, küllap võib kunagi ka Eesti hümni ajal mõni mustanahaline välejalg Aafrikast poodiumi kõrgemal astmel pisaraid pühkida. Kuid kas see on eesmärk omaette? Lubage kahelda.


Ajame ikka omadega läbi ja tunneme rõõmu ka neljandast kohast.


Nii mõnigi alles äsja Barcelonas võistelnud ebaõnnesõdur tuleb end täna Rakveresse tõestama. 

Seda kajastavad siit lisaks Eesti Televisioonile ka maailmakuulsad kanalid Reuter, AP ja BBC.

Nõnda on Rakvere neil päevil oluline kergejõustikukants.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles