Nutikad kitarristid teenivad musitseerimisega raha

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitarrimänguga saab endale teenida leivaraha.
Kitarrimänguga saab endale teenida leivaraha. Foto: Meelis Meilbaum

Rakveres Tallinna tänaval asuva Rimi kaupluse juures on viimaste nädalate jooksul saanud tihti kuulata laulu ja kitarrimängu.


Eelmise nädala õhtupoolikul musitseeris seal keskealine vene keelt kõnelev mees, kes ütles, et teeb seda raha saamise pärast, ja rõhutas, et teenistus ei kulu alkoholile. Kelleltki eraldi annetusi küsimas kitarrimängija ei käinud, raha sai panna nähtaval kohal oleva sonimütsi sisse.

Mehe sõnul mängis ta enne kesklinnas Grossi kaupluse juures, kust ta ära aeti ning enam musitseerida ei lubatud. Teenistus oli seal parem olnud.

Vahepeal käisid mehel ka külalised, kellega koos õlut rüübati. Mõni aeg enne poe sulgemist istus Rimi-esisel platsil sama kitarri ja korjandusmütsiga teine mees.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et seadus otseselt kerjamist ei keela, küll aga võib seda teha iga omavalitsus ise.

Konkreetselt Rakvere ­linna avaliku korra eeskiri kerjamist ei luba. Kui raha kogumisega ei kaasne teisi rikkumisi, siis politsei kerjamist suureks ­patuks ei pea.

Küll aga rea­geeritakse olukorrale juhul, kui keegi teeb avalduse tüli­tamise või häirimise kohta. Viimase paari aasta jooksul ­seda Rakveres ette tulnud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles