Spordimood käib ajaga kaasas

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamasti sporditi tennistes. Pildil uuritakse Tartu tosse, mis omaniku sõnul ruttu laiali vajusid. Välismaa jooksutossud olid ihaldusväärne vara igale sportlasele.
Enamasti sporditi tennistes. Pildil uuritakse Tartu tosse, mis omaniku sõnul ruttu laiali vajusid. Välismaa jooksutossud olid ihaldusväärne vara igale sportlasele. Foto: Erakogu

Kui Suzanne Lenglen 1920ndatel sääri paljastavas seelikus tenniseväljakul mängis, tekitas see paljudes pahameelt. Tänapäeval käivad mugavad ja liibuvad rõivad kaasas iga spordialaga.

Kandadeni kaharad seelikud ja pikad püksid muutusid vähem kui sajandiga lühikesteks ja liibuvateks Raamatust “Eesti tennis 100” võib lugeda: “Üleeelmisel sajandivahetusel oli mänguriietus selline, et kiiret ja jõulist tennist tollelt ajalt ­oodata ei saanud.” Naised kandsid siis kandadeni laiu seelikuid või kleite ning mehed pikki pükse.

Rakvere tenniseklubi liige Aare Kongi meenutas, et kui ta 1972. aastal tennisemänguga alustas, kasutati võistlustel vaid valget tenniseriietust. “Lasime teha endale valged villased vestid, millel krooniga Rakvere linna märk peal. Õmblejalt sai tellida valged lühikesed püksid, mis nägid välja kui lühikesed, külje pealt lõhikuga viigipüksid. 1980ndate keskel ja lõpus hakkas ka poest spordiasju saama, siis tulid muud värvid sisse. Aga üldiselt nõuti ikka valget riietust. Minul on jäänud tavaks, et riietuses oleks midagi valget sees, kas siis valged püksid või valge särk,” kõneles Kongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles