Repliik: Hinnatõusus süüdi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Kuht.
Eevi Kuht. Foto: Meelis Meilbaum

Kellelegi ei meeldi, kui hinnad tõusevad. Kohe algab süüdlaste otsimine. Ülemaailmset imperialismi enam süüdistada ei saa.


Üllatusega lugesin ühe tuntud turulkäija arvamust Õhtulehest, kes arvas, et selles, kui kartuli- või porgandikilo läheb tänavu kallimaks kui mullu, on süüdi ajakirjanikud, kes edastavad ajalehes kasvatajate sõnu. Viimased on nimelt kurtnud, et põud on pikalt kestnud ja saak võib kehvaks jääda ning hind seepärast veidike kerkida. Poleks ajakirjanikud seda lehte pannud, jääks hind endiseks.

Ka Viljandimaa ajalehes Sakala asusid kartulivõtmisest kõneleva loo kommentaatorid kohe lehte süüdistama. Kuigi artiklis oli juttu vaid sellest, et mugulad kipuvad tänavu väiksemaks jääma kui mullu.

Siin aitab linnainimest ainult üks: tuleb järgmisel aastal maal sugulaste või tuttavate juures endale mõni vagu kartulit maha panna ja paar peenart porgandit külvata, et ise järele proovida, kui kergelt ja odavalt saak kätte tuleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles