Kas Georg Lurichi ausammas jääb avamata?

, arhitekt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuno Raude
Kuno Raude Foto: Internet

Maailmameister Georg Lurichi ausamba autorite koostöö Väike-Maarja vallavalitsusega ja Eesti Rahvuskultuuri Fondi Georg Lurichi allfondi halduskoguga algas sügisel 2012. Siis esitasime vallavalitsusele oma ideed Georg Lurichi ausamba püstitamiseks Väike-Maarjasse. Alguse sai sisuline töö ausamba loomise idee elluviimisel.

Oktoobri lõpuks 2012 oli loominguline põhikontseptsioon paigas, jätkus töö projekteerimise lähteülesande ja ausamba kompositsiooni detailide kallal. 30. novembril 2012 tutvustasin vallavalitsusele üleaantud töö “Ideed maailmameister Georg Lurichi ausamba loomiseks Väike-Maarjasse” sisu. Esitatu leidis sooja vastuvõtu, töö ausamba kompositsiooni ja lõpliku proportsioneerimise kallal võis jätkuda.

1. veebruaril 2013 tutvustasime informatsiooni Eesti Rahvuskultuuri Fondi Georg Lurichi allfondi halduskogule. Lurichi fondi liige Raul Rebane: “Kui mälestussammas teoks saab, on Väike-Maarja esimene asula Eestis, mille keskväljakul on selline suursugune sportlase kuju, millest ükski mööduja ei saa mööda või läbi vaadata. See loob ühtsustunnet ja muudab asula täiesti teistsuguseks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles