Aqva - Rakvere tõmbenumber

Roman Kusma
, AQVA Hotels OÜ juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Kusma liitus reformierakonnaga.
Roman Kusma liitus reformierakonnaga. Foto: Meelis Meibaum

Samal teemal kiri 2. novembri Virumaa Teatajas “Miks Aqva lapsi eemale peletab?”.


Küsimus “Miks Aqva lapsi eemale peletab?” on püstitatud valesti. On ju Aq­vast saanud Rakvere suurim tõm­benumber nii täiskasvanutele kui lastele. Küsimusele “Miks Aqvas on koolivaheajal nädalavahetuse hinnad?“ vastan meeleldi.


Aqva vee- ja saunakeskus avati 2,5 aastat tagasi. Tänaseks oleme saavutanud populaarsuse üle kogu vabariigi. Vaatamata mõningatele tehnilistele viperustele saame ohtralt kiidusõnu, paljud nimetavad meie keskust Eesti parimaks ja ei pea paljuks Rakveresse kohale sõita. On ka hulk väliskülalisi, kes on positiivselt üllatunud, et Rakveres selline keskus on.


Eelistena tuuakse välja meie keskuse mitmekesisust ja seda, et meil leiavad tegevuse nii lapsed kui täiskasvanud, näiteks on meil Eesti ainuke lainebassein. Tallinna inimesed ütlevad, et pigem sõidavad Rakveresse ja maksavad siin hea toote eest, kui parkimise eest vanalinnas.


Mõeldes kohalikele


Kõige populaarsem aeg on koolivaheaeg. Esimesel aastal, omamata kogemusi, jätsime koolivaheajal hinnad samaks nagu tavalisel nädalal. Tulemuseks oli KAOS sõna otseses mõttes. Järjekorrad olid uksest välja liftini, kurdeti keskuse ülerahvastatuse üle.
Mida rohkem rahvast, seda ras­kem on tagada vee kvaliteeti. Et suudaksime pakkuda natu­kenegi paremat teenust ja regu­leerida masside liikumist, otsustasime kehtestada koolivaheaega­del nädalalõpu hinnad. Äsja lõppenud vaheaja kohta võib öelda, et kõrgemad hinnad ei loegi, sest hinnavahe ei ole nii suur, perepilet on tavapäevaga võrreldes kõigest 70 krooni kallim.


Aqva vee- ja saunakeskust külastas koolivaheaja jooksul üle 5500 inimese, see teeb keskmiselt 800 inimest päevas ja on meie taluvuspiiri lähedal.


Kui alles planeerisin spaad, siis üheks mind käimatõmbavaks jõuks oli just see, et siis, kui veekeskus valmib, saavad rakverlased ja nende lapsed käia veekeskuses oma kodulinnas, enam ei pea selleks sõitma välis­maale või Pärnusse. Pikema reisi vabariigi teise otsa saab ette võtta ju ainult nädalavahetusel või siis koolivaheajal.


Nii peavadki kaugeltnurga mehed tulema meile siis, kui on kõige kiirem aeg - koolivaheaeg. Kulub ju Pärnusse ja sealt tagasi sõiduks vähemalt 500 krooni ja neli tundi. See sõidule kuluv raha ongi ju perepileti hind. See aga kiputakse unustama. Rakvere inimestele olen ikka soovitanud spaad nädala sees külastada, sest siis on inimesi vähem ja hind soodsam.


Hinda ei tõsta


Hindadest rääkides aga peab jälgima, et räägitakse ikka samadest teenustest. Ka antud hin­navõrdlus Rakvere ja Pärnu vahel on toodud eri toodete kohta. Kui Aqva perepileti hind 620 krooni on võetud vee- ja saunakeskuse hinnakirjast, siis võrreldud on seda Terviseparadiisi perepileti hinnaga, mis on 485 krooni. Siin tuleb aga silmas pidada, et Terviseparadiisis puudub üldse saunakeskus ja võrdlema peaks meie veekeskuse perepiletiga, mille hind on 460 krooni. Seega on meie pilet odavam. Teatavasti sisaldab Aqva veekeskuse pilet veekeskuse viie basseini, ujula, leilisauna ja jõusaali kasutamist ja jutt käib nädalavahetuse hindadest.
Kohalikel inimestel on aga valikuvõimalus. Kas rakverlased ja meie lapsed peavad siis ilmtingimata koolivaheaja nädalal spaas tunglema, kui saaksid veekeskust külastada peale kooli kas või iga päev.


Näide sellest, et koolivaheajal sai Tallinnas vautšeriga kinno ja siis Kalevi spaasse, ei ole hea näide. Ma ei tea, kas kirja kirjutanu kasutas seda suurepärast võimalust või mitte, aga minu teada oli Kalev Spa koolivaheajal remondis ja on seda siiamaani. Avatud on ainult ujula. Jällegi, liitke sellele hinnale juurde sõidukulu ja siis saate alles õige hinna.


Ent analoogseid ühispakkumisi oleme teinud meiegi, näiteks koos linnusega. Küll aga on mõttetu teha selliseid pakkumisi kõrghooajal, kui inimesed niigi meile ära ei mahu. Selliste pakkumistega tuleb täita ikka madalamat hooaega.


Kui kevadel suuremad elektritarbijad elektri vabaturule läksid, oli mulle suureks üllatuseks, et ka Aqva spaa kuulus nende paarisaja “õnneliku” ettevõtte hulka. Meie jaoks tähendas see elektrihinna tõusu u 30%. Meie majas kasutatavast energiast kulub ligi kolm neljandikku vee- ja saunakeskuse ülalpidamisele.


Kevadel tundus, et sügisel on veekeskuse hinnatõus vältimatu. Mõne artikli puhul hind tõusiski, näiteks kui hommikuujumine maksis enne 45, siis nüüd 50 krooni.


Just silmas pidades inimeste rasket majanduslikku seisu, ei ole me vee- ja saunakeskuse hindu tõstnud, kuigi kulutused energiale tõusid märgatavalt.


Samuti ei tõstnud me hindu peatselt saabuva euro tõttu. Pigem vastupidi. Kui muidu peetakse hinnaarvestuses nii hotellides kui ka mujal teenindusasutustes lasteks kuni 14aastaseid lapsi ja vanemad peavad maksma juba täiskasvanu hinna, siis nii oli ka meil. Alates selle aasta 1. septembrist tõstsime aga lapse vanusepiiri kuni 18 aastani (k.a) ja seda just peredele mõeldes. 17aastane ju enamasti ise veel ei teeni. Meeldetuletuseks veel, et perepiletiga saab veekeskusesse 2 täiskasvanut ja kuni 3 last. Ehk siis nüüd saab kaasa võtta kolm kuni 18aastast last. Ma ei usu, et mõnes Eesti veekeskuses sellised soodustused on.


Teeme aeg-ajalt ka superhäid pakkumisi kohalikule inimesele. Näiteks võin ette rutates öelda, et isadepäeval saab perepileti 50% soodsamalt ning euro tulekuga jaanuaris teeme linlastele samuti väga hea pakkumise.


Peale selle oleme jõudumööda toetanud tervislikkust propageerivaid üritusi, näiteks sügisel alanud ühisliikumissari “Terve Rakvere liigub”, kus sarjas aktiivsed osalejad saavad hooaja jooksul kaks korda Aqvasse tasuta ujuma ja saunadesse ning lisaks loosime igal etapil kolm tasuta pääset vee- ja saunakeskusesse.


Valikute küsimus


Lõppude lõpuks on tegu ju valikutega, millele keegi raha kulutab. Meie pakume alternatiivina kulutada raha tervisele.
Ja nüüd, tähelepanu, kõik suitsetajad. Üks suitsetaja kulutab suitsule 1000-1400 krooni kuus. Lapse kuupilet maksab aga 495 krooni. Jätke suitsetamine maha ja teie kaks last saavad aasta ringi kas või iga päev veekeskuses ujumas käia. Säästate oma tervist ja võimaldate lastele tervisliku ajaveetmise ja elustiili.


Julgen öelda, et Aqva pole kunagi kedagi eemale peletanud. Selle tõenduseks on suur hulk meie püsikliente ja kiitusi täis külalisteraamatud.
Meil on hulk valikuid tervislikult vaba aja veetmiseks, aga neid valikuid peate tegema teie.


Lõpetuseks Aqva spaa luuletus, mis on ka meie motoks:
Üks naeratus võib muuta maailma
Meie soovime anda rohkem
Meie soovime
Et iga inimene oleks terve ja õnnelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles