Päästjad hoiavad tühjadel majadel silma peal

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Tapal varistatud maja rusudel meeldib lastel mängimas käia.
Ka Tapal varistatud maja rusudel meeldib lastel mängimas käia. Foto: Eesti Kaitsevägi

Ida-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistus kavandab lähitulevikus korraldada reidi, et kontrollida kasutuseta hoonete seadusele vastavust.


Päästekeskuse järelevalveteenistuse juht Rivo Neuhaus ütles, et Lääne-Virumaal on kasutuseta hoonete olukord tunduvalt parem kui Ida-Virumaal.

Seaduse järgi peab omanik tagama kasutuses mitteolevate hoonete ohutuse  ümbritsevale keskkonnale ja selle, et sinna ei satuks kõrvalised isikud.

Kuid külmade ilmade saabumisel tunnevad nende hoonete vastu huvi peavarjuta inimesed, kes seal siis lahtist tuld teevad. See aga on keelatud. Samuti armastavad tühjades hoonetes mängida lapsed. Kasutuseta majad on sageli peavarjuks kriminogeensele seltskonnale. Näiteks narkomaanidele.

Suur hulk tühje hooneid on Tapal ja Rakveres. Neuhausi andmetel kavatsetakse Rakveres tühjad hooned lammutada, Tapal on sellega juba algust tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles