Kehaline kasvatamatus toob higi, valu ja pisaraid

Anu Viita-Neuhaus
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Madilainenil on oluline missioon. Kahe esimese kooliastme kehalise kasvatuse õpetajana soovib ta, et laps prooviks erinevaid alasid, leiaks spordiarmastuse.
Alar Madilainenil on oluline missioon. Kahe esimese kooliastme kehalise kasvatuse õpetajana soovib ta, et laps prooviks erinevaid alasid, leiaks spordiarmastuse. Foto: Marianne Loorents

Kujutlegem võimlat, kus kohtuvad omaaegsed mitmekülgsed sportlased, praegused kehalise kasvatuse õpetajad – õiged inimesed, et rääkida kehalise kasvatuse tähtsusest elus ja armees.

Rakvere gümnaasiumi õpetajad Alar Madilainen ja Merle Tammre, Kadrina keskkooli pedagoog Jaan Rummi ning eragümnaasiumist Rein Eensalu, kes töötanud ka kaitseväes, nendivad kui ühest suust lihtsat tõsiasja, et tänapäeva lapsed ei taha õues käia.

“Lapsed peavad iga päev liikuma. 60 minutit, kasvõi nui neljaks,” ütles Lääne-Virumaa kehalise kasvatuse ainesektsiooni juhataja Rein Eensalu. Ta lisas, et riikliku õppekava järgi peab algklassides olema kehalist kolm tundi nädalas, kuid koolides seda ei järgita ja tund asendatakse teiste õppeainetega või tegevustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles