Virumaa Teataja valis oma pressisõbraks Andres Sõbra

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber. Foto: Arvet Mägi

Ajalehe Virumaa Teataja ajakirjanikud valisid tänavuseks pressisõbraks korvpalliklubi BC Rakvere Tarvas peatreeneri Andres Sõbra, kelle mahlakad ütlused võiks Eesti spordiajakirjanduses moodustada eraldi žanri.

“Andres Sõber on iga ajakirjaniku unistus, sest tema ütlusi on mõnus kirja panna ning need loovad hea tuju nii ajakirjanikel kui ka lugejatel,” kommenteeris Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe. “Oluline on seegi, et ka kaotuste korral on ta alati kommentaarideks kättesaadav. Ta peab ala­ti lugu ka oma maakonna ajakirjanike kohalolekust,” lisas Mäe

Andres Sõber viis kevadel BC Rakvere Tarvas Eesti meistriliigas hõbemedalile ning sealt alates on ta pidevalt meedia huviorbiidis.

Aarne Mäe sõnul on häid kohaliku meediaga suhtlejaid palju, neid leidub nii poliitikute kui ka ettevõtjate seas, eriti agaraks suhtlemiseks läheb poliitikute puhul küll alati enne valimisi.

“Kui mõnel pool Eestis on kohalikel ajalehtedel probleeme maavalitsusega suhtlemisel ja maavanem püüab survestada nii lehe sisu kui isegi töötajate valikut, siis Lääne-Viru maavanemaga käib meil väga avatud koostöö,” märkis Mäe. Samas leiab Virumaa Teataja peatoimetaja, et sellises ametis on kohaliku rahvaga suhtlemine muu hulgas ka maakonnalehe kaudu iseenesestmõistetav.

Küllalt on aga ka neid ametimehi ja ametkondi, kes meediaga suheldes on kidakeelsed, väldivad meediat üldse või suhtuvad kohalikku ajakirjandusse suisa halvustavalt.

Näiteks on Virumaa Teatajal olnud ras­kusi info kättesaamisega Rakke vallast, kuid pärast rahvaliidu juhiks vali­mist on sealne val­lavanem Andrus Blok muutunud palju meediasõbralikumaks.

Mõnel puhul poetakse avalikkuse eest ka peitu. Kui Rakvere linnapea Andres Jaadla oli pärast tema vastu algatatud kriminaalasja kommentaarideks valmis, siis eelmiste kohalike valimiste ööl keskerakonnast IRLi hüpanud Olev Puldre lülitas oma telefoni seejärel mitmeks päevaks välja.

Virumaa Teataja püüab hoida positiivset joont ning hoidub juba mitmendat aastat järjest pressivaenlase väljakuulutmisest. Läinud aastal sai Virumaa Teataja pressisõbraks Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla, üle-eelmisel loodusemees Peeter Hussar.

Eesti Ajalehtede Liit (EALL) valis läi­nud reedel pressisõbraks endise õiguskantsleri Allar Jõksi ja pressivaenla­seks president Toomas Hendrik Ilvese.

EALLi liikmeslehed hindavad endise õiguskantsleri Allar Jõksi avatust pressiga suhtlemisel, tema sõbralikkust ja inimestele arusaadavat kõnepruuki.

Olles avaliku elu tegelane, võitleb Allar Jõks jätkuvalt Eesti ühiskonna avatuse nimel eesmärgiga võimaldada diskussiooni ühiskonna valupunktide osas.

EALLi liikmeslehed valisid president Toomas Hendrik Ilvese pressivaenlaseks põhjusel, et ta kuulutas välja nn allikakaitse seaduse.

Teiseks on EALLi hinnangul president väljendanud presidendi institutsioonile sobimatut üleolevat hinnangut ajakirjanduse kui institutsiooni suhtes.

Valik Andres Sõbra ütlemisi


“Selle Cramo pika võiks rahumeeli saata Grossi juurde tapamajja tööle.”
“Ühes paaris oleksid koos nagu Bryan Adams ja Robbie Williams, teises Toomas Anni ja Jüri Homenja.”
“Ma arvan, et Visnapuul polegi vaja videot vaadata, ma räägin ette ära. Pane nendele drilli, näiteks Taltsile – tal suu käib kõvasti, aga muus osas on kehvemaks jäänud aastaga. Soovin kolleegile head, ta saab võib-olla oma elu parima karastuse siin. Nendel seminaridel polegi mõtet sul osaleda. Mängid Tarvaga ühe seeria ära ja oled jälle viis korda tublim tulevikus!”
“Veideman on meil nagu väikene Arvo Pärt.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles