Maxima parandas Tapa tööhõivet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avamispäeva puhul oli tööl tavapärasest enam müüjaid, kes kliente ostude pakkimisel aitasid.
Avamispäeva puhul oli tööl tavapärasest enam müüjaid, kes kliente ostude pakkimisel aitasid. Foto: Meelis Meilbaum

Eile avas Tapal oma uksed Maxima X kauplus, mille enamik töötajaist on endised töötud lähipiirkonnast. Samuti suurendab pood konkurentsi toidupoodide vahel ja loob tarbijale valikuvõimaluse.

Uues kaupluses sai tööd kokku 42 inimest. Maxima Eesti OÜ värbamisspetsialisti Marina Mazuri sõnul on uue kaupluse töötajate seas ka teistest poodidest üle tulnud müüjaid, kuid eriti palju neid, kes olid varem töötud. “Praegustest töötajatest 70% olid kindlasti enne töötud,” rõhutas Mazur.

Kaupluse töötajaskonna komplekteerimisel püüti leida vajalikud töötajad võimalikult lähedalt. “Väga paljud kandideerijaist olid väljastpoolt Tapat, kuid valiku tegemisel arvestasime ikkagi sellega, et inimesed elaksid lähedal, et tööl käimine ei oleks sõltuv transpordist,” selgitas Mazur ning täpsustas, et parim on, kui töötaja elab töökohast jalutuskäigu kaugusel.

Maxima Eesti OÜ avalike suhete juhi Erkki Erilaidi hinnangul ei ole vähemalt jõuluperioodil karta poes väga pikki kassajärjekordi, sest esialgu on töötajaid vahetustes varuga. “Kuna siin on lahtiste toodete lett ja ostjaid enne jõule kindlasti palju, siis hoiame praegu tööl ikka rohkem inimesi,” rääkis Erilaid.

Uus pood peaks Tapa kohalikele elanikele pakkuma nii mitmekesisemat kaubavalikut kui soodsamaid hindu. Maxima Eesti OÜ tegevdirektori Renatas Vaidkeviciuse sõnul on konkurents Tapal olnud seni üsna väike ning seetõttu esmatarbekaupade hinnad kõrgemad kui suuremates linnades. Uue poe lisandumine aga toob kohalikele soodsamad hinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles