Keskerakonnaga koalitsioonid ei kõigu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna Lääne-Viru liikmed toetavad erakonna esimeest ja koalitsioonipartnerid jätkavad koostööd.
Keskerakonna Lääne-Viru liikmed toetavad erakonna esimeest ja koalitsioonipartnerid jätkavad koostööd. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Lääne-Virumaa omavalitsustes keskerakonnaga koalitsioonis olijad kinnitavad kui ühest suust, et erakondlik poliitika ning segadus keskerakonna esimehe Edgar Savisaare nn kirikurahade ümber kohapealset elu ja otsuseid ei mõjuta.


Rägavere vallas on keskerakonnaga koalitsioonis VL RS Rägavere. Valimisliidu esindaja Arnu Lippasaar ütles, et esialgu koostöö partneriga sujub ning ei nähta põhjust koalitsiooni lõhkuma hakata.


“Minu seisukoht on küll see, et Savisaar võiks aja maha võtta kuni asjaolude selgumiseni. Samuti oli minu meelest ennatlik presidendi avaldus,” rääkis Lippasaar, kelle hin­nangul valla asjade ajamises parteipoliitikat tunda pole.


“Vähemasti minu erakond (SDE – toim.) ei ole seda kunagi nõudnud ja samuti pole seda praeguse koalitsioonipartneri puhul. Küll tundus eelmise koosseisu ajal, et tehti nii, nagu suures (keskerakonna – toim.) kontoris otsustati,” lisas Arnu Lippasaar.
Vihula vallas on keskerakonna koalitsioonipartneriteks IRL ja SDE. Vihula vallavolikogu esimehe Anneli Alemaa (IRL) sõnul Savisaare skandaal Vihula valla koalitsiooni tööd ei puuduta. “Meil on väga toredad inimesed (keskerakonnast – toim.), meie võtame inimesi ikkagi eraldi,” kostis Alemaa.


Poliitikata väikevallad


Rakvere vallas on keskerakonna partneriteks IRL ja reformierakond. IRLi esindaja Marek Stern ütles, et väikevalla valitsemisel on erakonna tasand tagaplaanil ning tööd ei mõjuta.
Reformierakonna esindaja Toomas Rajamäe on samasugusel seiskohal. “Leian, et ei ole mõistlik ka inimest enne süüdi mõista, kui seda ei ole teinud kohus või mõni teine pädev organ. Tallinnas nõuab olukord küll kiiremat tegutsemist, kuid meil on aega otsustada siis, kui on tehtud seaduslik otsus,” kommenteeris Rajamäe.


Väike-Maar­jas on koalitsioonis Eestimaa Rahvaliidu taustaga valimisliit Koduvald ja keskerakond. Väike-Maarja vallavolikogu majanduskomisjoni esimehe Rein Möldre sõ­nul on nende vald selleks vä­ga väike, et kõnealune teema päevakordagi tuleks.
“See lainetus siia ei jõua,” lausus ta.


“Ma ei ole nii suur poliitik,” väitis ta küsimuse peale, milline on tema isiklik seisukoht antud küsimuses.
Viru-Nigula vallavolikogu aseesimehe Kristel Hani (reformierakond) sõnul on nende vallas suuremad probleemid seotud lumega ja teised teemad tagaplaanil.
“Meile jääb see teema kaugeks ja me ei lase sellest ennast hetkel häirida,” väitis ta. Samas ta ka päris ei välistanud, et see teema võiks millalgi tulevikus mingil moel volikogus jutuks tulla.


“Meil on nii väike vald, et meil ei ole poliitikat,” ütles sotsiaaldemokraatliku erakonna ridades viimatistel kohalike omavalitsuste valimistel kandideerinud parteitu vallavolikogu esimees Raivo Heinmets. “Kõrgemalt poolt ka õnneks keegi ei suuna,” lisas ta. Tema sõnul on kõik volikogu liikmed kohaliku taus­taga inimesed, kes ajavad ühte asja ja saavad aru, et kõik praktilised asjad, mis tuleb ära teha, tulebki ära teha.
Vinni vallavolikogu esimehe Meelis Maine sõnul ei ole ka neil volikogus keskerakonnaga koostöö jätkamisest või mittejätkamisest juttu olnud. “Me ajame oma asja,” lausus temagi.


Savisaarele truud


Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatus teatas, et toetab ühtselt ja kindlalt era­konna esimeest Edgar Savi­saart. “Pelgalt oletustel, väide­tel ja aja­leheartiklitel kellegi süüdlaseks tembeldamine on alatu laim ning pole ühele demokraatlikule ning euroopalikule ühiskonnale õige käitumisviis,” seisab pressiteates.


Samuti taunib keskerakon­na kohalik juhatus kaitsepolitsei ja riigi presidendi kaasamist valimiseelsesse poliitvõitlusse. “Savisaar on poliitiliste vas­taste turmtule all olnud roh­kem kui ükski teine poliitik Eestis. Hoolimata vastaste jõupingutustest jätkab ta Eesti asja ajamist ka edaspidi. Selleks on tal valijate vankuma­tu usaldus ja kindel mandaat,” kinnitab pressiteade.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles