Lasteraamatupäev viis saladuste juurde

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telemaailma võlu näidati videomeistritele mustvalgelt ette. “Aktuaalse kaamera” pikaajaline režissöör Tiit Kimmel selgitas lastele uudisteankur Kadri Hinrikuse töövõtteid.
Telemaailma võlu näidati videomeistritele mustvalgelt ette. “Aktuaalse kaamera” pikaajaline režissöör Tiit Kimmel selgitas lastele uudisteankur Kadri Hinrikuse töövõtteid. Foto: Marianne Loorents

Umbes viiskümmend last istub ega näpi telefone. Nad vaatavad ekraanil jooksvaid videoid suurisilmi. Enda ja teiste videolugusid, mis osalesid projektis “Lasteraamat ületab uudiskünnise”.

Nutikad loomingulised hinged teavad, et teiste vaimukatest teostest, vahvatest mõtetest on mõndagi õppida.

Tele- ja videomaailma mõju all on sel kesknädala pärastlõunal, päevi peale Hans Christian Anderseni sünnipäeva ja rahvusvahelist lastekirjanduse päeva Lääne-Virumaa keskraamatukogu. Koos lastekirjaniku ja uudisteankru Kadri Hinrikuse ja telemehe, meie kandist pärit Tiit Kimmeliga püütakse aru saada, kas televisioon on päriselt mänguline või mänguliselt tõeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles