Parim uusaastakink - endale loodud meelepärane töökoht

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Steinberg tutvustab Kodukoja kauplust, kus saab osta käsitöömeistrite loomingut.
Maire Steinberg tutvustab Kodukoja kauplust, kus saab osta käsitöömeistrite loomingut. Foto: Tiina Hein

Tamsalus alustas detsembris tegevust õmbluskoda Kodukoda, mille asutas rohkem kui pool aastat töötu olnud Maire Steinberg, kes nii lõi endale ühtlasi töökoha.

Uus ettevõte, mis asub Tamsalu linna südames Meie poega samas majas, sai nimeks Kodukoda seetõttu, et õmbluskojas on kavas keskenduda kodus vajalike asjade õmblemisele ja nende müümisele. Maire Steinbergi rajatud ettevõtte käsutuses on kaks ruumi.

“Ühes õmbleme ja teises müüme. Õmbluskojas valmistame voodipesu, padjakatteid, teeme pesuõmblusi, põllesid ja paljusid teisi tekstiilitooteid,” tutvustas Maire Steinberg. Müüki võetakse kõigi käsitööliste tööd, kes soovivad lisaraha teenida.

“Olen oma elus olnud kogu aeg isetegija, aga mitte alati pole see nii hästi välja kukkunud, kui olen südamest soovinud,” ütles Maire Steinberg. Möödunud aasta kevadel jäi ta töötuks. “Töötuna kodus istudes võib ainult masendusse sattuda. Fakt on see, et kui me ise midagi tegema ei hakka, ei ole suurt lootust, et Tamsalusse tekiks töökohti,” rääkis Steinberg. Nii tuligi tal mõte luua oma mittetulundusühing. “Mittetulundusühing just sellepärast, et oleks võimalik ka teisi inimesi aidata. Nii tööotsingutel kui igapäevamuredes,” selgitas ta.

Maire Steinbergi sõnul on paljud ideed, mis tema peas liiguvad, saanud jõudu ja tõuget Tamsalu valla sotsiaalosakonna juhataja Ülle Kristmanni algatatud projektist “Noored ettevõtlikud naised töökohtade loojaks”. “Käisin projekti raames koolitustel, õppisin ettevõtluses tarvilikke oskusi, tutvusin paljude ettevõtjate tegemistega. Selle käigus suurenes enesekindlus, tuli julgus ning tegin otsuse luua oma MTÜ,” kõneles Steinberg.

MTÜ sai nimeks Ideejaam, mis pani aluse Kodukoja loomisele. “Tegevuseks valisin õmblemise, sest see on üks asjadest, mida oskan, ja nagunii õmblen kodus kogu aeg. Olen kolmanda kategooria õmbleja,” selgitas Steinberg ja lisas, et endale töökoha loomine oli talle parim uusaastakink.

Ülle Krist­mann iseloomus­tas Maire Stein­bergi kui ettevõtlikku naist, kellel on selge siht, mis suunas ettevõtjana edasi minna: “Maire Steinbergi eeskuju ärgitab ka teisi Tamsalu naisi, kes on ettevõt­lus­koolituse läbinud, endale töökohta looma.”

Kodukojaga on Maire Stein­bergil seotud palju tulevikuplaane. “Hakkame õpetama noo­ri inimesi ja töötuid õmblema. Esimene kur­sus alustab juba jaanuaris 2011,” rääkis värske ettevõtja.

Samas hakatakse kohalikele elanikele pakkuma ka õmblusteenuseid. “Nende hulka kuuluvad kõik õmblustööd, mida inimene ise ei oska teha,” lisas ta ja täpsustas, et Kodukoda ei tegele siiski individuaalõmblusega.

Praegu töötab Maire Steinberg Kodukojas koos tütre Grete Rudenaitega. “Varsti lisandub kaks head inimest, kes on nõus meid esialgu aitama. Nemad on töötud, aga loodame nad ikka hiljem tööle võtta. Üks neist on õmbleja ja teine abistab müügi alal,” rääkis Maire Steinberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles