Repliik: kitupunni tiitel

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Laks.
Liina Laks. Foto: Marianne Loorents

Miks ta nii loll on? Miks ta asjast aru ei saa? Miks ta niimoodi teeb? Need on küsimused, mida peaaegu iga päev kuulen. Hõõrumisi tuleb ikka ette: üks ütleb ühte, teine teist, arusaamatus on kiire sündima.

Aga miskipärast ei taheta probleeme omavahel selgeks rääkida, vaid minnakse kolmanda – sõbra, tuttava, ülemuse – juurde, räägitakse, milline idioot teine on, ning loodetakse, et kuulaja tolle igavese hukkamõistuga üle valab. Lapsepõlvest mäletan, et kitupunni tiitel oli väga häbistav. Aga nüüd näib kitumine olevat lausa rahvus­sport.

Aastatepikkune solvumine võib sündida väikesest sõnast või teost, mida teine ei mäletagi. Säärane asjade käik on loomulik ehk laste seas, aga täiskasvanute puhul peab küsima, kuhu on jäänud elementaarne konfliktide lahendamise oskus, kriitikataluvus, oskus inimesele poolele teele vastu tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles