Talvised loodusretked on õpilaste hulgas väga populaarsed

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Riigimetsa Majandamise Keskus korraldab jaanuaris ja veebruaris lasteaia- ja koolilastele looduskeskustes üle Eesti tasuta loodusõppeprogramme, mille raames tehakse loodusretki talvisesse metsa.


RMK Oandu looduskeskuse juhataja Tiina Neljandik ütles, et loodusretked on õpilaste hulgas väga populaarsed. “Jaanuaris on kõik päevad täis, veebruaris on mõni üksik vaba aeg,” rääkis Neljandik.

Kuigi ametlikult kestab talviste loodusprogrammide kampaania veebruari lõpuni, tuleb mõni grupp külla ilmselt veel ka märtsi alguses, sest soovijaid jagub.

Neljandiku sõnul on eriti algklassiõpilaste hulgas kõige populaarsem hundiretk, kui osalejad saavad kehastuda hundikarjaks ning seeläbi metsatarkusi õppida. Neile, kes on hundiretke juba eelmistel aastatel läbi teinud, pakutakse võimalust osaleda programmis “Kuidas käbist saadi puu?”, mis aitab õppida tundma puuliike.

Vanemad kooliõpilased osalevad meelsasti programmis “Puud ja inimene”. Õpitakse tundma puid ja nende kasutamisvõimalusi nii minevikus kui tänapäeval. Uuritakse puude kütteväärtust, proovitakse saagimist ja puurimist.
RMK pakub tasuta loodusõppeprogramme koolidele ja lasteaedadele üldjuhul küll kevad-, sügis- ja talvekampaaniate raames. Kuid Lääne-Virumaal asuv RMK Sagadi looduskool ei jaga noortele ja lastele keskkonnaharidust atraktiivsel viisil ainult kampaaniate ajal, vaid praktiliselt aasta ringi.

Kui mullu õpilastele mõeldud RMK programmides oli põhirõhk looduskaitse 100. sünnipäeval, siis tänavu on see seotud Eestis ja kogu maailmas tähistatava metsaaastaga.

Mullu osales RMK loodusharidusprogrammides kokku üle 43 000 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles