Rakvere lasteaedade toitlustushange – nagu puder ja kapsad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lasteaedade toitlustushanke, mis on küll praeguseks tühistatud, võitis P. Dussmann Eesti OÜ, kes vaaritab toitu ka koolilastele.
Rakvere lasteaedade toitlustushanke, mis on küll praeguseks tühistatud, võitis P. Dussmann Eesti OÜ, kes vaaritab toitu ka koolilastele. Foto: Meelis Meilbaum

Kui Rakvere lasteaedu toitlustanud OÜ Virumaa Suurköök leping sel aastal lõppemas oli, kuulutati uue toitlustaja leidmiseks välja uus hange. Peale tingimuste pehmendamist osutus võitjaks Rakvere koolides toitlustav P. Dussmann Eesti OÜ, kelle pakutud hind oli nii kõrge, et lasteaiad keeldusid hanke tulemusi arvestamast.

Rakvere linnapea Mihkel Juhkami sõnul olid hanke tingimused esimese hooga nii ranged, et ükski firma ei soovinudki selles osaleda. Kui tingimusi lasti pisut lõdvemaks, osalesid rahvusvahelise taustaga ettevõtted P. Dussmann Eesti OÜ ja Baltic Restaurants Estonia AS. 

Võitjaks osutus odavama pakkumise teinud P. Dussmann Eesti OÜ, kes vastutab toitlustamise eest ka Rakvere koolides. Rakvere lasteaedade hoolekogud nõudsid aga uue riigihanke korraldamist, sest uute tingimuste järgi pole võimalust maksta eraldi hommiku- ja lõunasöögi ning õhtuoote eest. Samuti oleks pidanud vanem suuremate laste toidu eest maksma rohkem kui sõimelaste toidu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles