Ühendriikide lahingpioneerid suunduvad tagasi kodubaasi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ookeanitagused sõdurid meite mail.
Ookeanitagused sõdurid meite mail. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Sel nädalal suundub Saksamaal asuvasse kodubaasi Ameerika Ühendriikide 15. pioneeripataljoni 500. kompanii, mille kaitseväelased püstitasid Tapale ja keskpolügoonile kaks terasest kerghalli.

Tapal asuv hoone on pärast sisustamist mõeldud kasutamiseks spordihallina ning keskpolügoonil hakatakse rajatises hoiustama väljaõppeks vajalikke vahendeid. Tehtud töö abil paranesid nii väljaõppevahendite- ja laskemoona ladustamistingimused kui sõdurite sportimisvõimalused Tapa linnakus.

Lisaks rajati Tapale laskemoona ladustamispunkt, mis muudab lihtsamaks harjutuste tarbeks mõeldud laskemoona hoiustamise ja selle väljastamise. Ühendriikide pioneerikompanii ülema kapten Steven Sfeiri sõnul möödus nende Eestis veedetud aeg meeldivalt, ehitustöid segas vahepeal vaid kehv ilm. "Eesti kaitsevägi ja toetuse väejuhatus on meid igati aidanud ja toetanud ning teinud omalt poolt kõik, et me teie süsteemi sulanduks ja probleemideta tegutseda saaksime," ütles kapten Sfeir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles