Jõhvis etendub Ugala maagiline lastelavastus “Võlur Oz”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatri muusikaline lastelavastus “Võlur Oz”.
Ugala teatri muusikaline lastelavastus “Võlur Oz”. Foto: Heigo Teder

19. jaanuaril kell 13 etendub Jõhvi kontserdimajas Ugala teatri muusikaline lastelavastus “Võlur Oz”, kus peategelast Dorothyt kehastab Adeele Sepp. Fantaasiaküllane, efektsete lavatrikkidega ja muusikaliste tantsunumbritega lavastus sobib vaatamiseks väikestest lastest vanemate ja vanavanemateni.

Seikluslik lavastus räägib loo Dorothyst, kes satub keeristormi tõttu võlumaale, kus võitlevad head ja kurjad nõiad ning elutsevad imepärased olendid. Et tagasi koju pääseda, peab Dorothy võtma ette retke selle maa valitseja, suure ja kõikvõimsa võlur Ozi juurde. Teel kohtub ta Hernehirmutise, Plekkmehe ja argliku Lõviga. Kõik need isevärki tegelased paneb lavastuses “Võlur Oz” elama Rakverest pärit lavastaja Ringo Ramul (Tartu ülikooli Viljani kultuuriakadeemia). Kunstnik on Marion Undusk. Lisaks Adeele Sepale seiklevad Ozi maailmas Klaudia Tiitsmaa, Karl Robert Saaremäe (Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia), Aarne Soro, Vallo Kirs, Kata-Riina Luide ja Vilma Luik.

Tegu on Ugala trupiga sellest hooajast liitunud Ringo Ramuli lavastajadebüüdiga. Tuleval kevadel akadeemia 11. lennu näitleja-lavastajana lõpetav Ramul lähtus materjalivalikus soovist pakkuda lastele seda lummavat tunnet, mis teda väiksena teatris käies valdas. “Lugedes aastake tagasi “Võlur Ozi”, sain aru, et see on täpselt nii maagiline, seikluslik ja värvikas lugu, et võiks olla aluseks lavastusele, mis tekitab neid tundmusi, mida mina lapsena teatris aeg-ajalt kogesin. Lisaks sellele soovin meelde tuletada, kui oluline on endasse uskuda ja sõpru hoida,” rääkis Ramul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles