Mudilased meisterdavad ja juhivad Sõmeru lasteaias roboteid

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar ja Marie on robootikatunnis partnerid, ühisel nõul ja jõul panevad lapsed tunni lõpuks kokku roboti, mis on valmis tahvelarvuti abil ka mööda põrandat liikuma.
Kaspar ja Marie on robootikatunnis partnerid, ühisel nõul ja jõul panevad lapsed tunni lõpuks kokku roboti, mis on valmis tahvelarvuti abil ka mööda põrandat liikuma. Foto: Marianne Loorents

Sõmeru lasteaia koolieelikud ehitavad reedeti roboteid. Esmapilgul kõlab see uskumatult, aga tõepoolest – juhtprojektina käivitunud robootikaringis jagub lastel poolteist tundi keskendumisvõimet ja nutti, et ehitada valmis ning panna liikuma väikesed robotid.

Hakatuseks vaatavad neliteist mudilast tahvelarvutist teemakohase mängulise video ja arutlevad seejärel koos juhendaja Rasmus Kitsega nähtu üle. Tunni teemaks on jõud.

“Mis annab inimesele jõudu?” küsib õpetaja Rasmus. “Lihased!” hüüab väike poiss. “Aga mis robotile jõudu annab?” – “Mootor.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles