Rakvere teater osaleb POT festivalil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere Teater

Tallinnas 20. aprillist 6. maini toimuval uuel rahvusvahelisel etenduskunstide festivalil POT esindab Eestis väljaspool Tallinna tehtavat teatrit Rakvere teater, kes näitab nädala jooksul oma erinevaid tahke Tallinna linnaosade kultuurimajades, Kumu auditooriumis ja Vene Teatris.

Rakvere teater viib festivalile lavastused “Toatüdrukud”, “Oscar ja Roosamamma: Kirjad Jumalale”, “Saja-aastane maja” (pildil), “Tuulte pöörises” ja “Leenane’i kaunitar”.

Rakvere teater mängib kolmel õhtul festivali POT raames teisigi eripalgelisi näidendeid: esietendub loomingulise ühenduse nu.unioon “Mis sul viga on. Veatu loogika”, näidatakse tuleviku-teatrigeneratsiooni esindajate Mäesepa-Ramuli-Siimanni-Lundre eksperimentaaletendust “Kotis” ja Teet Veispaku kirjutatud ning Üllar Saaremäe lavastatud eesti kunstnike elusaatusi avavat monoetendust “Tagasi kodus”.

Cabaret Rhisome’is toimuvad Rakvere teatri peakunstniku Erki Kasemetsa projekti “Polygon Teater” eestvedamisel kunstilised liialdused publikuga, Bonzo uut heliloomingut tutvustav kontsertõhtu ja Rakvere muusika showcase, mida viivad Rakvere scene’le omases vabas vormis läbi ansamblisse Def Räädu kuuluvad Päär Pärenson ja Heigo Teder.

Kõige selle kõrval tutvustavad Rakvere teatri töötajad kohapeal kultuurisündmusi, mis leiavad aset suvel 2011 Lääne-Virumaal ja Rakveres.

Teatrifestivali Baltoscandal, Kanuti Gildi SAALi ja Von Krahli teatri ühendatud jõududega tuuakse Tallinna etenduskunsti uued nimed kogu maailmast.

Korraldajate sõnul pühendub POT kunstnikele, kes on valmis uut näitama, ja vaatajaile, kes on valmis uut nägema. Teater, muusika, tants, film ja nende kõikvõimalikud kombinatsioonid moodustavad kosmopoliitse linnafestivali, mis avab etenduskunsti erinevaid tahke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles