Rakvere ringtee remont algab kolmapäeval

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ringtee remonditakse samal moel nagu Rakvere-Haljala tee.
Rakvere ringtee remonditakse samal moel nagu Rakvere-Haljala tee. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kolmapäeval, 27. aprillil alustab Lemminkäinen Eesti AS Rakvere ringtee remondiga. Firma objektijuht Margus Kirš rääkis, et kohe minnakse teekatte kallale, mis freesitakse maha ja liiklust hakkavad Rakvere ringteel reguleerima valgusfoorid.


“Töö hakkab käima üldjoontes täpselt sama moodi, nagu Rakvere-Haljala maanteel, inimesed peaksid seda veel mäletama,” selgitas ta ja lisas, et päriselt ühelgi lõigul liiklust ei suleta.


Küll tuleb liiklejatel aga valgusfooride tõttu arvestada ooteajaga.


Ida regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Rainer Kuldmaa lausus, et olemasolevale maantee muldkehale rajatakse stabiliseeritud alus ja sellele uus kolmekihiline asfaltbetoonkate.


“Liiklusohutuse parandamiseks ehitatakse ümber valgustatud ringristmikeks ristumised riigimaanteedega Rakvere-Jõepere, Rakvere – Väike-Maarja - Vägeva, Rakvere-Luige ja Rakvere-Rannapungerja,” loetles Kuldmaa.


Lisaks ehitatakse neli kilomeetrit valgustatud jalgteed, mis algab Bauhofi kaupluse juurest ja mille lõpp ühendatakse olemasoleva Tõrma-Pajusti kergliiklusteega.
Tööde lepinguliseks kogumaksumuseks on Rainer Kuldmaa sõnul kuni 4 098 251,58 eurot ja lepinguline lõpptähtaeg 15. oktoober.


Remonditava maanteelõigu kogupikkuseks on 6,72 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles