Rakvere esimese lisaeelarve maht on üle kuue miljoni euro

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere staadioni tribüünile paigaldatakse juunioride jalgpalli Euroopa meistrivõistlusteks 800 plasttooli.
Rakvere staadioni tribüünile paigaldatakse juunioride jalgpalli Euroopa meistrivõistlusteks 800 plasttooli. Foto: Arvet Mägi

Rakvere tänavune esimene lisaeelarve on suurem kui nii mõnegi valla aastaeelarve, sest selle maht on üle kuue miljoni euro ehk rohkem kui Laekvere, Vihula ja Rägavere valla eelarve kokku.


Rakvere abilinnapea Marko Tormi sõnul moodustavad lõviosa lisaeelarve tuludest riigi sihtotstarbelised toetused ja projektirahad. Nii sai Rakvere linn 2012. aasta juunioride jalgpalli Euroopa meistrivõistlusteks valmistumiseks 63 912 eurot ehk miljon krooni, mille eest paigaldatakse tribüünile 800 uut plasttooli, kõpitsetakse tribüüni katust, parandatakse helivõimendust ja tehakse korda kergejõustikumaneeži duširuumid.
Kultuuriministeerium eraldas raamatukogule üle 10 500 euro lisaraha teavikute ostmiseks, keskkonnainvesteeringute keskuselt saadi umbes 220 000 eurot prügila sulgemiseks.
Abilinnapea Ain Suurkaevule tegi pisukest heameelt, et tänavate remondiks eraldati 1,25 miljonit eurot ehk 300 000 eurot mullusest rohkem.


Lisaeelarve kohaselt võtab Rakvere linn ka ligi pool miljonit eurot laenu, Marko Tormi sõnul on see ette nähtud Rakvere linna algkooli ja lasteaia Triin renoveerimistööde omafinantseeringu tagamiseks.
Lisaeelarvega on ette nähtud veel investeeringud rahvamajale uute toolide soetamiseks, Rahu halli põranda vahetuseks, Rakvere reaalgümnaasiumi remondi lõpetamiseks, Targa Maja projekti arendamiseks, Seminari tänava Urb Energy projektile, sotsiaalmaja remondiks ja spordikeskuse arendamiseks.
Eeldatavasti võtab Rakvere linnavolikogu tänavuse esimese lisaeelarve vastu juunikuisel istungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles