Koolid ja sotsiaalkeskus saavad seinamaalingu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi Tallinna tänava õppehoone.
Rakvere gümnaasiumi Tallinna tänava õppehoone. Foto: Meelis Meilbaum

Neljas Rakvere laste- ja noorteasutuses mõeldakse praegu, millise temaatika ja stiiliga seinamaaling võiks tulla nende hoone välisseinale. Tegemist on EV 100 raames teoks saava projektiga, mida Kodanikuühiskonna Sihtkapital rahastab 10 000 euroga.

“Kuni esimese oktoobrini on võimalik oma ideedest teada anda ning sellest lähtuvalt kuulutame välja üleeestilise avaliku konkursi täpsematele ideekavanditele ja nende teostusele. Näiteks on juba teada, et Rakvere gümnaasium soovib, et nende algklassimaja seinal oleks multikultuurne teema, kuna seal õpivad nii vene kui ka eesti lapsed, Rakvere reaalgümnaasium jälle soovib kajastada oma kooli juubeliaastat,” rääkis Rakvere kultuurikeskuse direktor Krõõt Nõmmela-Mehide.

Professionaalse seinamaalingu saavad Rakvere reaalgümnaasiumi Võidu tänava poolne otsasein, Rakvere põhikooli Karja tänava poolne otsasein, Rakvere gümnaasiumi Tallinna tänava õppehoone peasissekäigu kohal olev sein ja valik Rakvere sotsiaalkeskuse seintest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles