Maanteeamet asub vihmade tõttu piirama koormust kruusateedel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruusatee. Foto on illustreeriv.
Kruusatee. Foto on illustreeriv. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Pikka aega kestnud vihmasadu on viinud paljud kruusateed raskesse seisukorda ning maanteeamet on asunud kriitilisemates kohtades koormust piirama.

"Kahjuks ei soosi ilm kruusateede olukorra paranemist ning seetõttu oleme kriitilisemates kohtades asunud koormust piirama," ütles maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa.

Vahepealsed paar kuiva päeva on muutnud kruusateid siiski pisut tahedamaks ning võimaluste piires korrastavad hooldeettevõtted riigi kruusateid.

"Pikaajaline sajuperiood on muutnud teed raskelt läbitavaks ning teehooldajad ei saa asuda enne olukorda parandama, kui on olnud kuivem periood ja tee tahenenud," märkis Kuldmaa.

Kuldmaa lisas, et märja materjali liigutamine ühest tee äärest teise ei anna oodatud tulemust või muudab olukorda isegi kehvemaks. Kui tekitada märjast kruusast porivallid, siis need on autojuhile ohtlikumadki kui sõita mõnda aega kõval pinnasel aukude vahel.

Maanteeamet koos hooldeettevõtjatega teeb kõik endast oleneva olukorra parandamiseks, seega palume liiklejatelt kannatust ja mõistmist, märkis ameti pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles