Aseris tuntakse Kunda linnapea vanaema, kuid mitte ärimeest

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Karev (vasakul) andis hääle tuttava Aseri inimese poolt lootuses, et too pääseb volikokku ja annab panuse koduasula heaks.
Andrei Karev (vasakul) andis hääle tuttava Aseri inimese poolt lootuses, et too pääseb volikokku ja annab panuse koduasula heaks. Foto: Meelis Meilbaum

Üpris usinalt käidi valimas tulevase Viru-Nigula valla koosseisu kuuluma hakkavas Aseris, kus elanikke asulas ja selle lähiümbruses poolteise tuhande ringis, täpsemalt 1369.

Valimisnimekirjadesse kantud inimestest tegid seal elektrooniliselt, eelhääletades või hääletades oma valiku lõpuks 617 elanikku ehk 45,1 protsenti valla registrisse kantuist.

Aseri rahvamajas toimetanud valimisjaoskonna komisjoniliikmete sõnul käisid inimesed valimispäeval sedeleid valimiskasti laskmas usinalt, kuid sellel oli ka lihtne põhjus: senise kahe valimisjaoskonna asemel tegutses seekord üks. Sarnast aktiivsust näidati üles ka eelhääletuse ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles