Maapoisid arutlesid suurlinna noortega maailma turvalisuse üle

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja gümnasistid Indrek Niinemets (vasakul) ja Henrik Villem Sepping (paremal) oma töötoa noortega, kes pärit maailma eri paigust.
Väike-Maarja gümnasistid Indrek Niinemets (vasakul) ja Henrik Villem Sepping (paremal) oma töötoa noortega, kes pärit maailma eri paigust. Foto: Erakogu

​Näpuotsatäis juhust tõi erakordse võimaluse maalt pärit noortele. Nutikad Väike-Maarja poisid ja tüdrukud osalesid kaks nädalat tagasi Euroopa noorteparlamendis, et arutada eri riikidest pärit neidude-noormeestega põletavate probleemide üle maailmas. Teemadering oli lai: islamofoobiast eutanaasiani.

Väike-Maarja gümnaasiumi viiest noorest kaks – 10. klassi poisid Indrek Niinemets ja Henrik Villem Sepping – ei mõelnud kaua, kui nende klassijuhataja pakkus välja võimaluse minna Euroopa noorteparlamenti. Delegaadiks. See, et Tallinnas toimuvale parlamendi kokkusaamisele kandideerimisel nõuti perfektset inglise keele oskust, takistuseks polnud. “Kohal olid noored üle kogu Euroopa ja omavaheline arutelu ning koostöö said sündida vaid inglise keelt osates,” ütles Niinemets.

Otsus langetati kiiresti – tuleb minna. Kas poistel ei tekkinud mõtet, et päevi poliitika üle arutada võib olla hirmutav? Ei, lausa igav. Poisid nõustusid, et alguses oli küll selline hirm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles