Advendi­kalender pöördub tagurpidi

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advendi­kalender pöördub tagurpidi.
Advendi­kalender pöördub tagurpidi. Foto: Shutterstock

Rakveres on käima lükatud ettevõtmine, mida nimetatakse “Tagurpidi advendikalendriks”. Soeta kena korv, pane sinna iga päev üks ese – ja enne jõulupühi saab üks lasterikas pere üllatuse osaliseks.

See on hoopis vastupidine tegevus kui traditsioonilise advendikalendri aknaid avada, et nende tagant midagi head leida, sest jõulupühadele eelneval ajal kogutakse kingid kokku teistele jagamiseks.

“Tagurpidi advendikalendri” eestvedaja on Rakvere abilinnapea Triin Varek, kes juba mõnd aega tagasi kutsus Facebookis üles jõulurõõmu kinkima.

Ettevõtmises osalemiseks tuli soetada korv ja iga päev sinna midagi kingiks poetada: eelistatult riknematuid toiduaineid, nagu on pähklid, tee, kohv, suhkur, maiustused; lisaks värvipliiatseid, joonistuspaberit, lastele lauamänge või muud taolist, küünlaid, šampooni ... Ja lisada ka kaart ilusate soovidega.

24 eset peab olema kingikorvis.

24 eset koos, tuleb korv pakendada tsellofaani ning toimetada Triin Vareki kätte või anda talle teada, et kingikorv ootab järeletulemist.

Korvid kogutakse kokku hiljemalt 15. detsembriks, et need oleks võimalik jagada peredele jõulueelsel kolmapäeval, 20. detsembril.

See, kes tahaks kampaaniaga alles nüüd ühineda, peaks korvi poetama rohkem kui ühe eseme päevas, sest eesmärk on hiljemalt 15. detsembriks koguda sinna ikkagi 24 kingitust, sest täpselt nii palju on neid igas advendikalendris.

Triin Vareki sõnul teeb ta midagi taolist tänavu esimest korda ja sai inspiratsiooni ühelt oma sõbralt, kes saatis talle mõni kuu tagasi ingliskeelse kirjaga foto, mis praegu illustreerib Facebookis ettevõtmise “Tagurpidi advendikalender” üleskutset. Samuti sai ta sõbralt kaasa julgustavad sõnad, et tema kui aktiivne ja tegus inimene võiks sellise asja Rakveres ette võtta.

“Mõte jäi kuhugi kuklasse tiksuma. Jõulud on selline aeg, mil tahaks veel rohkem head teha,” lausus Triin Varek, kes on rõõmus, et ideega on kaasa tulnud paljud: tema enda sõbrad, tuttavate tuttavad, aga ka talle täiesti võõrad inimesed, kelleni Facebooki-postitus on jõudnud. Viimati 25 inimest.

Olenevalt muidugi sellest, mida korvi panna, võib väljaminek siiski päris suureks osutuda ja nõnda otsustas ühe ettevõtte kollektiiv korvi ühiselt kokku panna.

Kingikorvid antakse toidupanga ruumides üle lasterikastele peredele, kes on eelnevalt välja selgitatud.

Vareki sõnul on peresid, kes iga nädal toidupanka külastavad, ja kingikorv on lasterikastele perekondadele eraldi üllatuseks.

“Seepärast ei ole see traditsiooniline toidukorv, vaid pigem ikka kingitus. Ma ise olen sinna pannud väikse lauamängu, vildikaid, pliiatseid ja muid üllatusi lastele,” täpsustas Varek ja avaldas lootust, et tal õnnestub korvide üleandmise ajal toidupangas viibida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles