Suusatajad käisid Soomes lumejahil

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kodus lund ei ole, tuleb sadu kilomeetreid põhja poole sõita.
Kui kodus lund ei ole, tuleb sadu kilomeetreid põhja poole sõita. Foto: Erakogu

Vilets suusailm on sundinud Eesti suusatajaid Soome lumiste väljade poole kiikama. Hiljuti tegid Kelli Floreni Suusaklubi lapsed Soomes Levil kümnepäevase treeningu.

Ligi 14-tunnine bussisõit tasus ära, sest Levil võttis suusatajaid vastu ideaalne suusailm. Kuna Eestis on lumega kitsas, kohtusid Soome suurimas suusakuur­ordis, Rakverest üle 1100 kilomeetri kaugusel, enamiku Eesti suusaklubide sportlased. Murdmaasuusatajatele on Levil umbes 230 kilomeetrit suusaradu.

KF Suusaklubi treener Kelli Floren ütles, et sportlastel kogunes suusakilomeetreid vastavalt vanusele ja treenitusele 160–280 kilomeetrit. “Treeninguteks olid väga soodsad ilmastikuolud, null kuni –16 kraadi, ainult mõnedel päevadel olid tormilaadsed tuuled, mis raskendasid treenimist. Lund oli meeldivalt palju,” rääkis treener ja lisas, et treeningupäev algas hommikul kell kaheksa pooletunnise jooksu ja hommikuvõimlemisega. Suusatrenni tehti kaks korda päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles