Elise ja Eliis tegid Eismal nädalaga valmis tudengifilmi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevad, mis ei unune iial: Inglismaal Essexi ülikoolis filmindust ja loovkirjutamist õppiv Elise Kumm suutis rahvusvahelise seltskonna toel Eismal nädalaga mängufilmi valmis teha.
Päevad, mis ei unune iial: Inglismaal Essexi ülikoolis filmindust ja loovkirjutamist õppiv Elise Kumm suutis rahvusvahelise seltskonna toel Eismal nädalaga mängufilmi valmis teha. Foto: Matt Paraswag

Autoõnnetus, mis juhtus päev enne filmivõtteid, nõudis tulevaselt režissöörilt Elise Kummilt plaanide ümbertegemist. Inglismaal filmindust õppiv neiu ei kaotanud pead ja nii valmiski Eismal suvilas rahvusvahelise seltskonna osalusel mängufilm soopõhisusest. Filmi esilinastus toimub kuningriigis.

Avarii, tõsi küll, ei juhtunud Rakverest pärit neiu endaga, vaid tema filmi kostüümi- ja jumestuskunstnikuga Maria-Emma Ristiga. Reageerimisvõime, mis režissööri trumpäss, on Elisel olemas ja nii polnud tal raske improviseerida.

Muud väga üle ei jäänudki, sest Inglismaal Londoni lähedal Essexi ülikoolis viimasel kursusel filmindust ja loovkirjutamist õppiv Elise Kumm pidi nädalaga Eismal purki saama tudengifilmi “Meie tütar”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles