Motohullud kihutavad murutraktoril võidu

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Luha (vasakul) ja Rait Rosar on nii sõbrad kui ka töökaaslased. Ühine on samuti kahe mehe hobi – murutraktorite kross.
Rauno Luha (vasakul) ja Rait Rosar on nii sõbrad kui ka töökaaslased. Ühine on samuti kahe mehe hobi – murutraktorite kross. Foto: Meelis Meilbaum

Kas kujutate ette mehi, kes on valmis tundide kaupa murutraktoril istuma ja muru niitma? Aga sama agregaadiga konkurentidega tunde võidu kihutama? Nad on tõepoolest olemas. Siinsamas. Rakveres.

Rakverlane Rait Rosar pani koos peresõbra ja mõttekaaslase Rauno Luhaga raha kokku ning soetas mullu sügisel Kose kandis Võtikmetsa tiimi kuuluvalt onupojalt Margo Rosarilt spetsiaalse krossisõidu murutraktori.

“Meie traktor on seesama, millega telereporter Jüri Muttika ennast reportaaži tehes ära rihtis,” täpsustas Rait Rosar. Nüüdsest tiimile RL Racing kuuluva esimese masina väikesest, ühesilindrilisest Cooleri mootorist annab tema sõnul välja pigistada 18,5 hobujõudu. Maksimaalne kiirus, mida ilma igasuguse vedrustuseta murutraktor vana aasta eelviimasel päeval Rutja lennuväljal testimisel arendas, ulatus 91 kilomeetrini tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles