Rein Sikk vaatab enda ja sõprade tegemiste kaudu Virumaad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat “Minu Virumaa” ülistab virulasi kui kirglikke ja tugevaid inimesi.
Raamat “Minu Virumaa” ülistab virulasi kui kirglikke ja tugevaid inimesi. Foto: Repro

Virumaa ajakirjanik Rein Sikk kirjutas kirjastuse Petrone Print “Minu”-sarja kuuluva raamatu “Minu Virumaa”, mis kannab alapealkirjana viidet Ellen Niidu luuletusele “Viru vanne” ehk “Üks poiss, üks vanne, üks maa”.

“Virumaal on kõik suurem, kirglikum ja vägevam,” ütleb Virumaa patrioodist autor eessõnas, lisades, et Virumaa on Eesti kontsentraat, mis väetatud nii põlisrahva higi ja vere kui ka külalisrahvaste kirglikkusega. Autor nimetab Virumaad Eesti Metsikuks Idaks, kus saavad ilma teha vaid tugevad.

Kokkuvõttes on tegemist Tallinnas sündinud, kuid suurema osa elust Kadrinas elanud ajakirjaniku subjektiivse isikukeskse vaatega Virumaale, raamatus leiavad kajastamist eeskätt need toimetamised, millega aktiivne autor ise seotud on olnud, kui nimetada Viru Säru, Viru Rege, emakeelesammast, Kadrina Saunaklubi või “Kalevipoja” ettekandmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles