Haridustöötajad otsivad ministrilt õiglust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Naaris.
Reet Naaris. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Virumaa õpetajad muretsevad väikese palga ja üha suureneva töökoormuse pärast ning paluvad haridus- ja teadusministril Jaak Aaviksool probleemide lahendamiseks midagi ette võtta.


Lääne-Virumaa Haridustöötajate Liit, kuhu kuulub 700 pedagoogi, tunneb muret õpetajaskonnas valitseva rahulolematuse ja ebakindluse üle.

Lääne-Virumaa Haridustöötajate Liidu juhatuse esimehe Reet Naarise saadetud kirjas seisab, et osakondades toimunud aruteludest selgusid järgmised lahendamist vajavad probleemid:

Õpetajale ettenähtud 35tunnise töönädala asemel kulub Naarise teatel tegelikult üle 50 tunni. Seoses uute õppeprogrammide rakendamisega kavandatakse õpetajatele uusi täiendavaid nõudmisi, mistõttu suureneb töökoormus veelgi.

Segadust tekitab ka normkoormuse (18-24 õppetundi nädalas) rakendamine, kehtiv hariduse rahastamismudel ei taga väikeste maakoolide ellujäämist ning noor kõrgharidusega pedagoog ei ole huvitatud tööst koolis.

"Eeltoodust lähtudes peame vajalikuks, et vabariigi valitsus kaaluks võimalusi nimetatud probleemide kiireks lahendamiseks, tagamaks töörahu koolides," seisab pöördumises.

Pöördumine edastati haridusministrile 16. mail.

Loe intervjuud Reet Naarisega neljapäevasest Virumaa Teatajast

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles