Kahe presidendi osalusega matkal lõi kaasa paar tuhat inimest

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendid Kersti Kaljulaid ning  Arnold Rüütel allkirjastasid presidendimatka suusad.  Sellega andis Arnold Rüütel  patroonluse üle Kersti Kaljulaidile.
Presidendid Kersti Kaljulaid ning Arnold Rüütel allkirjastasid presidendimatka suusad. Sellega andis Arnold Rüütel patroonluse üle Kersti Kaljulaidile. Foto: Marianne Loorents

Pühapäeval viieteistkümnendat korda toimunud presidendimatkal Aegviidust Jänedale oli kohal kaks Eesti presidenti: seni ürituse patrooniks olnud president Arnold Rüütel ning ametis olev president Kersti Kaljulaid.

Populaarse matka avamisel Aegviidus toimus tseremoonia, millega kevadel 90-aastaseks saav Arnold Rüütel andis patroonluse üle Kersti Kaljulaidile.

Arnold Rüütel oli vabariigi president ajal, kui igal aastal rahvahulki liikuma meelitavale presidendimatkale alus pandi. Tema presidendimatka patrooniks kutsumise oluline põhjus oli see, et Arnold Rüütel on Eesti esimese põllutöökeskkooli vilistlane. Kool tegutses eri nimede all Jänedal kaheksa aastakümmet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles