Rakvere uue kultuuritempli ehitamine: probleem juba üle 30 aasta (1)

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu 30 aastat tagasi, vaieldakse ka tänasel päeval kultuurimaja asukoha ja sisu üle. Praeguseks on kokku lepitud, et Rakvere saab Pärdi maja.
Nii nagu 30 aastat tagasi, vaieldakse ka tänasel päeval kultuurimaja asukoha ja sisu üle. Praeguseks on kokku lepitud, et Rakvere saab Pärdi maja. Foto: eskiis

Rakvere rajooni kunagisi tippjuhte, hiljem Rakvere vallas töötanud ja põllumajandusteemadele pühendunud Ülo Niisuke on avaldanud üsna mahuka eluloolise raamatu “Ajad ja inimesed”, kus heidab enda tegevuse kaudu pilgu ka siinsele ajaloole, alustades oma esivanematest ja jõudes läbi nõukogude aja tänapäeva.

Autor puudutab paljude teemade seas ka meie tuntumaid kolhoosiesimehi, fosforiidisõda Virumaal ja Rakvere valla sündi.

Kuna sageli kipub ajalugu korduma ja praegugi on Rakveres teravalt üleval kultuurikeskuse rajamise küsimus, avaldab Virumaa Teataja sellest teosest peatüki “Kodune aasta 1989. Miks ei ole Rakveres kultuurimaja”.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles