“Tagassi inglite juure” võib homme saada aasta keeleteoks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rännak pargis lavastuses "Tagassi inglite juure".
Rännak pargis lavastuses "Tagassi inglite juure". Foto: Rakvere Teater

Homme peetakse Türi ühisgümnaasiumis keeleteokonkursi lõpuaktus, kus kuulutatakse välja 2017. aasta parimad keeleteod. Nominent on ka Rakvere teatri talvelavastus “Tagassi inglite juure”, mis tutvustas Suokassi luule kaudu avalikkusele viru keelt. 

Keeleteoauhinda antakse välja tänavu kaheteistkümnendat korda, laureaatide väljakuulutamine on osa emakeelepäeva tähistamisest.

Keeleteokonkursiga tunnustatakse tegusid, mis tõstavad eesti keele tuntust ja mainet, väärtustavad eesti keele õpetamist, õppimist ja oskamist, soodustavad eesti keele kasutamist ja staatuse kindlustamist ning edendavad eesti keele talletamist ja uurimist.

2017. aasta keeleteo tiitlile kandideeris 23 mullust keeletegu, ka eelmistel aastatel oli kandidaate üle kahekümne.

Aasta keeleteo konkursil antakse välja kaks auhinda: peaauhind ja rahvaauhind. Peaauhinna otsustavad taasiseseisvunud Eesti haridus- ja teadusministrid, rahvaauhind selgitatakse avaliku hääletuse teel.

Rakvere teatri ja Raadioteatri koostöös valminud lavastuse “Tagassi inglite juure” esitas keeleauhinna kandidaadiks Viru instituut tänutäheks unustatud viru keele tutvustamise eest. Suokassi luulel põhineva hilisõhtuse pargirännaku poeesia ja valgusinstallatsioonidega lavastas Tiina Mälberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles