Ei iial mandoliinid läe meelest

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100 hektari maa ja 70 veise omanik talupidaja Piret Pihel suhtub mandoliinimängu kirglikult.
100 hektari maa ja 70 veise omanik talupidaja Piret Pihel suhtub mandoliinimängu kirglikult. Foto: Kristi Ehrlich

Lääne-Virumaal tegutseb kaks mandoliiniorkestrit: Uhtna Mandoliiniorkester ja Tapa Valla Mandoliiniorkester. Esimese eesotsas on ansamblist Untsakad tuntud Jaanus Põlder, teise tegemisi juhendab sama bändi teine liige Ilmar Kald. Need kaks muusikut on koondanud enda ümber seltskonna mandoliinimänguhuvilisi, kellest nii mõnigi esialgu pillikeeli kohmakate näppudega sõrmitses. 

Orkestrijuhi usk mängijatesse, kaaslaste toetus ja tore seltskond toob suure hulga (harrastus)muusikuid proovi juba viimased viis aastat. Uhtna ja Tapa mandoliiniorkestrist on saanud kaks tugevat kollektiivi, kes veebruarikuus tuuritasid kontserdisarjaga “Sada mandoliini Eesti 100. sünnipäeval” ja esinesid Tallinna, Tartu, Pärnu ja Jõhvi kontserdimajas.

Aga kes need eri elualadel tegutsevad entusiastlikud inimesed on, kes kõigi oma tööde ja tegemiste kõrvalt näpistavad aega mandoliinimängu õppimiseks?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles