Virulaste tervis on kehvapoolne

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida tervemad oleme, seda vähem on vaja haiglaid külastada.
Mida tervemad oleme, seda vähem on vaja haiglaid külastada. Foto: Kasper Mäe

Eelmisel nädalal kogunes Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liidu (VIROL) initsiatiivil juba teist korda terviseprofiili koostamise töögrupp. Eesmärk oli kaardistada maakonna inimeste heaolu ja tervist mõjutavad tegurid, et sellest lähtuvalt koostada tegevusplaan, kuidas edasi minna nii, et maakonna elanikul oleks hea olla.

VIROL-i turvalisuse ja rahvatervise spetsialist Kaidy Aljama rääkis, et võrreldes Eesti keskmiste näitajatega on Lääne-Virumaa inimeste netosissetulekud suhtelise vaesuse piirist madalamad ja suremuse tase kõrgem.

“Kiidelda ei saa ka tervisekäitumise andmetega, numbrid näitavad, et Eesti keskmisega võrreldes on meie maakonna rahvas ülekaalulisem ja liigub vähem,” sõnas Aljama.

Kuid on ka positiivset: Lääne-Virumaa mehed ja naised elavad kauem tervena kui keskmine eestlane ja seejuures naistel esineb vähem depressiooni kui Eesti naisel keskmiselt.

“Soovime, et see informatsioon oleks tõsiseks mõtteaineks kõigile otsustajatele, kõigile elanikele – sest me kõik otsustame oma tervise üle – ning looks viljaka pinnase olukorra parendamiseks,” ütles Aljama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles