Kevadkoolis võeti luubi alla noorsootöö võimalused üle Eesti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadkooli käigus kohtusid 53 omavalitsuse esindajad ja noored, et arutleda riigipoolse huvihariduse ja huvitegevuse täiendava toetuse kasutamise üle.
Kevadkooli käigus kohtusid 53 omavalitsuse esindajad ja noored, et arutleda riigipoolse huvihariduse ja huvitegevuse täiendava toetuse kasutamise üle. Foto: Eesti Noorsootöö Keskus

Eesti noorsootöö keskuse (ENTK) korraldatud kevadkool Vihulas tõi kokku 53 omavalitsuse esindajad ja noored, lisamaks hoogu noorsootöö planeerimisele ning osapoolte kaasamisele.

Kevadkooli ajendiks oli 2017. aastal jõustunud riigipoolne täiendav toetus huviharidusele ja -tegevusele ning kohalike omavalitsuste soov õppida seda toetust noorte huvides veelgi paremini kasutama. Vihulas kohtusid ja jagasid kogemusi kohalike omavalitsuste juhid ja ametnikud, ENTK eksperdid ja huvialavaldkondade esindusühingud ning noorte esindajad, et ühiselt arutleda tegevuste planeerimisel tekkinud küsimuste, kitsaskohtade ja võimalike lahenduste üle.

Kevadkoolis andis ka ülevaate täiendavast toetusest ja selle tulevikusuundadest ENTK direktor Edgar Schlümmer, kelle sõnul peab noorte vajadustega arvestamine olema tihedas koostöös noorsootöö korraldajatega üle Eesti. “Üheskoos on meil toetuse kasutamisel väga hea kogemuste pagas, millele tuginedes luua üha paremaid noorsootöö võimalusi noortele ja saavutatud tulemuste läbi tagada ka toetuse jätkusuutlikkus,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles