Korras väljakud näitavad lastest hoolimist

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrinas on kaks avalikku mänguväljakut, mille kasutajatel on mure, et need ei ole piisavalt turvalised ning vajaksid moodsamaid elemente.
Kadrinas on kaks avalikku mänguväljakut, mille kasutajatel on mure, et need ei ole piisavalt turvalised ning vajaksid moodsamaid elemente. Foto: Marianne Loorents

Paljud omavalitsused on lasknud avalikesse kohtadesse paigaldada laste mänguväljakud, mis on küll tore ja lapsi arvestav tegu, kuid aastate möödudes vajavad suurt koormust kandvad mänguplatsid ka hoolt ja tänapäevastamist.

Kadrinas elav lapsevanem Getter Kähr rääkis, et vallas on kaks avalikku mänguväljakut, mille olukord on praegu nukker: neid on parandatud siit ja sealt, aga lastevanemad ei ole kindlad, kas selline lappimistehnika mänguplatside puhul on turvaline. “Tundub, et see ei vasta päris nõuetele,” arvas Kähr.

Mõne aasta eest tegid ühe kortermaja aktiivsed elanikud oma maja lastele ise mänguväljaku, kus ei keelata mängida ka teistel, aga nüüd on elanike hinnangul näha, et eraalgatusel rajatud mänguväljak saab märksa suuremat koormust, kui sellele ette nähtud on. “Oleme siiani muidugi mänguväljaku heakorra eest ka hoolitsenud: teinud seda tugevamaks ja korjanud maha kukkunud sodi. Olen tähele pannud, et ka naabruskonna tublid vanemad hoolitsevad mänguväljaku eest,” rääkis Getter Kähr, kes oletab, et kui ka valla mänguväljakud oleksid tänapäevased ja heas korras, mindaks nendelegi agaramalt mängima ja aega veetma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles