Tänavakunst äratas seinad ellu (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere põhikoolis valmis Kadrina päritolu grafitikunstniku Priit Kaare käe all tore seinamaaling lebotavast öökullist.
Rakvere põhikoolis valmis Kadrina päritolu grafitikunstniku Priit Kaare käe all tore seinamaaling lebotavast öökullist. Foto: Marianne Loorents

Eesti 100. aastapäevaks valminud seinamaalingud on juba mõnda aega koolide ja sotsiaalkeskuse seintel vaatamiseks. Tänasest on viimane värvitõmme tehtud ka siseruumides. Rakvere põhikooli lebolinnu ja noortekeskuse inimviitade aerosoolilõhn on ruumidest haihtunud.

Eile hommikul, kui Rakvere põhikooli lapsed tulid oma tunnistusele järele, oli värvilõhna koridoris hõljumas vaid pisut, neid tervitas hoopis teise korruse seinal pisut unine öökull. Ei, see joonistatud lind ei lennanud sinna üleöö. Päev varem olid lapsed ise kunstnikukätt proovinud ja linnule värvi piserdanud, olles nii töötoas Priit Kaare juhendamisel aidanud suuresti kunstitöö valmimisele kaasa.

Kadrina taustaga grafitikunstnik Priit Kaare nägi esiti oma käekirja hoopis Rakvere põhikooli välisseinamaalingul, kuid juhtus nii, et kunstnikuhariduseta mees ei kvalifitseerunud. Ta ei jätnud. “Pakkusin välja, et võin teha seinamaalinguid või töötubasid,” sõnas 18-aastase staažiga grafitikunstnik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles